Ελλάδα

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Απίθανο σε ποια ελληνική ταινία με τη Ρένα Βλαχοπούλου είχε πρωταγωνιστήσει η γνωστή Ευρωβουλευτής

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Απίθανο σε ποια ελληνική ταινία με τη Ρένα Βλαχοπούλου είχε πρωταγωνιστήσει  η γνωστή Ευρωβουλευτής
Η Ελίζα Βόζενμπεργκ είχε παίξει σε αγαπημένη ελληνική ταινία στο πλευρό της Ρένας Βλαχοπούλου.

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ είναι γνωστή για το πολιτικό της έργο αλλά και για την πορεία της στη νομική. Από το 2014 δε, είναι ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί για την Ελληνίδα πολιτικό, είναι πως στο παρελθόν, είχε συμμετάσχει σε μια από τις πιο αγαπημένες ταινίες του παλιού καλού κινηματογράφου.

Συγκεκριμένα, η Ελίζα Βόζεμπεργκ είχε βρεθεί στο πλευρό της αξέχαστης, Ρένας Βλαχοπούλου, στην ταινία “Η Ρένα είναι οφσάιντ”.

Πολλά χρόνια αργότερα, σε συνέντευξή της, η κ. Βόζεμπεργκ είχε αναφερθεί στη συνύπαρξή της με τη Ρένα Βλαχοπούλου.

“Είχε έμφυτο χιούμορ. Πολλές φορές ξέφευγε από το κείμενο, το θυμάμαι χαρακτηριστικά από εκείνη την εποχή. Έλεγε τις δικές της ατάκες, οι οποίες ήταν πιο δυνατές πολλές φορές από το αρχικό κείμενο”

Όσο για τη συμμετοχή της στην ταινία, η Ελίζα Βόζεμπεργκ είχε δηλώσει το εξής: “Δεν με είχε επηρεάσει, αλλά μου άρεσε. Ήταν μια εμπειρία που την έχω κρατήσει με τρυφερότητα μέσα μου”.

Ποια είναι η Ελίζα Βόζεμπεργκ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Λύκειο στην Κυψέλη και σπούδασε νομική και πολιτικές επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασκεί δικηγορία από το 1982 και ειδικεύεται στο ποινικό και οικογενειακό δίκαιο.

Έχει συμμετάσχει σε μεγάλες ποινικές δίκες έντονου κοινωνικού ενδιαφέροντος, καθώς επίσης στις δίκες των εγκληματικών οργανώσεων 17 Νοέμβρη και Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας (δίκες κατά της τρομοκρατίας), όπου εκπροσώπησε στην πολιτική αγωγή θύματα και συγγενείς.

Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με θέματα ισότητας και μητρότητας και είναι μέλος του γνωστού σωματείου γυναικών «Η Καλλιπάτειρα», καθώς επίσης και της «Παναθηναϊκής Οργάνωσης Γυναικών». Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων και διετέλεσε μέλος νομοπαρασκευαστικής επιτροπής του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Για 15 συνεχή έτη εκλεγόταν Σύμβουλος στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και έχει εισηγηθεί ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις ειδικά για τους νέους δικηγόρους και την αναβάθμιση του κοινωνικού ρόλου του δικηγόρου. Υπήρξε μέλος του Συμβουλίου Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης (CCBE), όπου εκπροσώπησε τους Έλληνες δικηγόρους με εισηγήσεις και παρεμβάσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλά επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό με καίριες εισηγήσεις.

Το Μάρτιο του 2004 συμπεριελήφθη στο ψηφοδέλτιο επικρατείας και τον Οκτώβριο του 2009, εξελέγη βουλευτής της Α΄ Περιφέρειας Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία (ΝΔ).

Διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ το 2012, γιατί καταψήφισε την αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης (Δεύτερο Μνημόνιο). Στις εκλογές του 2012, δεν συμπεριλήφθηκε στα ψηφοδέλτια της ΝΔ παρά το αίτημά της.

Στις 13 Φεβρουαρίου 2013, ορίστηκε Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, με προσωπική απόφαση του προέδρου του κόμματος και πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Στις Ευρωεκλογές του 2014 εξελέγη ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments