Διεθνή

Κυπριακή ΑΟΖ: Η στιγμή που το τρυπάνι εντοπίζει το τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου (vid)

Κυπριακή ΑΟΖ: Η στιγμή που το τρυπάνι εντοπίζει το τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου (vid)
Δείτε τη στιγμή που το τρυπάνι της ExxonMobil εντοπίζει το κοίτασμα στην κυπριακή ΑΟΖ.

Την ικανοποίηση της κυπριακής κυβέρνησης αναφορικά με την ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου από 5 έως 8 tcf (τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια) στον «Γλαύκο», στο Οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ, εκφράζει μέσω ανάρτησής του στο Twitter, ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης.

Ταυτόχρονα, δημοσιεύει κι ένα βίντεο από τη στιγμή που το γεωτρύπανο της ExxonMobil εντοπίζει τον ενεργειακό «θησαυρό» στην ανατολική Μεσόγειο.

Τα αποτελέσματα από τις γεωτρήσεις σε Γλαύκο και Δελφύνη ανακοινώθηκαν δύο μήνες μετά την έναρξη των εργασιών εντός του τεμαχίου 10. Όπως γράφει το Offsite.com.cy, σύμφωνα με τον κ. Λακκοτρύπη στο τεμάχιο «Δελφίνι 1» δεν εντοπίστηκαν οποιαδήποτε κοιτάσματα, ωστόσο τα συνολικά αποτελέσματα της γεώτρησης δείχνουν την δυναμική της Κυπριακής ΑΟΖ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Κυπριακής Δημοκρατίας:

«Στη γεώτρηση ανακαλύφθηκε στήλη φυσικού αερίου 133 μέτρων και βάσει της προκαταρκτικής ανάλυσης που έχει διενεργηθεί, εκτιμάται ότι ο ταμιευτήρας είναι άριστης ποιότητας και διαθέτει συνολικές ποσότητες φυσικού αερίου 5 έως 8 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια (Tcf).

Ωστόσο, να σημειωθεί ότι για να εκτιμηθεί με μεγαλύτερη ακρίβεια η ποσότητα φυσικού αερίου που περιέχεται στον ταμιευτήρα «Glaucus-1», θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες περαιτέρω εργασίες αξιολόγησης.

Κυπριακή ΑΟΖ: Η στιγμή που το γεωτρύπανο ανακαλύπτει το κοίτασμα φυσικού αερίου

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments