Πολιτική

Εκλογές 2019 – Δημοσκόπηση: Μεγαλώνει η “ψαλίδα” ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές 2019 – Δημοσκόπηση: Μεγαλώνει η “ψαλίδα” ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ
Διευρύνεται η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, σε νέα δημοσκόπηση για τις εκλογές 2019 της εταιρείας Pulse.

Εκλογές 2019Δημοσκόπηση:  Το άνοιγμα της “ψαλίδας” καταγράφει νέα δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία φέρεται να συγκεντρώνει (επί των εγκύρων) 32,5% έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην 3η θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή, ενώ ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 7% και το ΚΚΕ με 6%. Εκτός Βουλής μένουν Ένωση Κεντρώων (2%), Ποτάμι (1%) και ΑΝΕΛ (1%).

Ποσοστό 2,5 % συγκεντρώνει η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, ενώ “Άλλα κόμματα” δηλώνει το 3%. Αναποφάσιστοι της δημοσκόπησης ήταν το 12%.

Εκλογές 2019 – Δημοσκόπηση:  Καταλληλότερος για πρωθυπουργός και παράσταση νίκης

Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 35% και ακολουθεί ο Τσίπρας με 24%. 34% απαντά «κανένας από τους 2».

Στην παράσταση νίκης το 62% απαντά πως θα νικήσει η ΝΔ ενώ το 23% ο ΣΥΡΙΖΑ. 5% απαντά «άλλο» ενώ δεν παίρνει θέση το 10%.

Μείωση φόρων

Το 88% θέλει να μειωθούν οι φόροι. Ενδιαφέρον πολιτικό συμπέρασμα προκύπτει από το εύρημα ότι το 39% θεωρεί καταλληλότερο να μειώσει τους φόρους τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 23% τον Αλέξη Τσίπρα και το 29% κανένας από τους δύο.

Χρόνος εκλογών

Ενδιαφέρον έχει το εύρημα του χρόνου που επιθυμούν οι πολίτες να γίνουν οι εθνικές εκλογές. Η πλειοψηφία (36%) θέλει να γίνουν άμεσα, πριν από τις αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές του Μαΐου, έναντι 32% που θέλει αργότερα μέχρι τη λήξη της κυβερνητικής θητείας και 21% που επιθυμεί να στηθούν εθνικές κάλπες ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές.

Αρνητική στάση απέναντι στις εξελίξεις

Σε σχέση με το γενικότερο κλίμα στην χώρα, το 63% θεωρεί πως τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση, εννοώ προς τη σωστή μόνο το 29%.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης με ένα κλικ, εδώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments