Ελλάδα

Έκρηξη στη Γλυφάδα: Τι εντόπισε η ΕΛΑΣ – Πού στρέφονται οι έρευνες (pics&vid)

Έκρηξη στη Γλυφάδα: Τι εντόπισε η ΕΛΑΣ – Πού στρέφονται οι έρευνες (pics&vid)
Ένας τραυματίας από την έκρηξη στη Γλυφάδα. Πρόκειται για έναν 56χρονο από τον Λίβανο που ζει εδώ και δύο χρόνια στην Ελλάδα.

Ισχυρή έκρηξη στη Γλυφάδα σε υπαίθριο πάρκινγκ σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής και είχε ως αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να τραυματιστεί και τέσσερα αυτοκίνητα να κανούν ολοσχερώς.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε σοβαρά στα χέρια και τα πόδια ο οδηγός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 56χρονο από το Λίβανο, ο οποίος ζει εδώ και δύο χρόνια στην Ελλάδα.

Έκρηξη στη Γλυφάδα: Τι εντόπισε η ΕΛΑΣ

Υπολείμματα δυναμίτη εντοπίστηκαν στο σημείο της έκρηξη του αυτοκινήτου μάρκας Mercedes σε υπαίθριο χώρο πάρκινγκ στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης στη Γλυφάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί εντόπισαν τα υπολείμματα δυναμίτη και συνεχίζουν την έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν η έκρηξη πραγματοποιήθηκε με τηλεχειριστήριο ή με παγίδευση του ΙΧ.

Την έρευνα ανέλαβε η διεύθυνση ασφάλειας Αττικής. Η Ασφάλεια και συγκεκριμένα το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών που ανέλαβε την υπόθεση ερευνά αν είναι εγκληματική ενέργεια και το κυριότερο ποιοι είναι αυτοί που ήθελαν να βγάλουν από τη μέση τον επιχειρηματία.

Το κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που έφθασε στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης στη συμβολή της λεωφόρου Βουλιαγμένης με την Αγίου Νικολάου στη Γλυφάδα, ερευνά τον τρόπο με τον οποίο οι δράστες παγίδεψαν το αυτοκίνητο μάρκας Mercedes-AMG με τις πινακίδες Αυστραλίας και τραυμάτισαν τον 56χρονο Λιβανέζο οδηγό του (το δίπλωμα που βρέθηκε είναι και αυτό Αυστραλίας).

Κλειδί οι καταθέσεις

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών παίρνουν καταθέσεις από άτομα που φέρονται να τον γνώριζαν, προκειμένου να συγκεντρώσουν πληροφορίες για αυτόν, ενώ άλλο κλιμάκιο έχει μεταβεί και στο Ασκληπιείο Βούλας για να μιλήσει με το θύμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος άντρας ζει τα τελευταία δύο χρόνια στην Ελλάδα και συνήθιζε σχεδόν καθημερινά να επισκέπτεται το συγκεκριμένο γυμναστήριο.

Πρώτο βασικό ερώτημα είναι πόση ώρα ήταν παρκαρισμένο το όχημα στο σημείο και πότε πρόλαβαν οι δράστες να τον τοποθετήσουν.

Για το λόγο αυτό, έχουν βάλει στο μικροσκόπιο κάμερες καταστημάτων και από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης έτσι ώστε να συγκεντρώσουν στοιχεία για τους δράστες και το δρομολόγιο που ακολούθησαν μετά την τοποθέτηση του μηχανισμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments