Διεθνή

Ντόναλντ Τραμπ για Βόρεια Κορέα: “Δεν θα έχει μέλλον με τα πυρηνικά”

Ντόναλντ Τραμπ για Βόρεια Κορέα: “Δεν θα έχει μέλλον με τα πυρηνικά”
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι η Βόρεια Κορέα δεν θα σταθεί οικονομικά στο μέλλον, εάν έχει πυρηνικά όπλα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα ότι η Βόρεια Κορέα θα είχε ένα λαμπρό οικονομικό μέλλον, υπό προϋποθέσεις.

Αυτό θα συνέβαινε,  ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα κατέληγαν σε μια συμφωνία, ωστόσο τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα οικονομικό μέλλον με τα πυρηνικά όπλα.

«Η Βόρεια Κορέα θα έχει ένα απίστευτο, λαμπρό οικονομικό μέλλον, εάν κλείσει μια συμφωνία, αλλά δεν θα έχουν κανένα οικονομικό μέλλον, εάν έχουν πυρηνικά όπλα» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος στην ετήσια Διάσκεψη Πολιτικής Δράσης των Συντηρητικών (CPAC).

Ο Ρεπουμπλικάνος σημείωσε, εντούτοις, ότι οι σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα φαίνεται πως είναι «πολύ, πολύ ισχυρές», σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ντόναλντ Τραμπ: Η απαίτησή του προς την Κίνα για τους δασμούς

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι ζήτησε από την κυβέρνηση της Κίνας να άρει «αμέσως» όλους τους δασμούς στα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα των ΗΠΑ, επικαλούμενος το ότι οι διμερείς συνομιλίες για το εμπόριο προχωρούν «καλά».

Ακόμη, επικαλέστηκε το ότι ανέβαλε την επιβολή της αύξησης των δασμών σε κινεζικά εισαγόμενα προϊόντα την Παρασκευή, όπως απειλούσε ως πρότινος.

«Ζήτησα από την Κίνα να καταργήσει αμέσως όλους τους Δασμούς στα αγροτικά μας προϊόντα (συμπεριλαμβανομένων του βοδινού, του χοιρινού κλπ.) με βάση το γεγονός ότι προχωράμε καλά στις συνομιλίες για το Εμπόριο», ανέφερε ο Ρεπουμπλικάνος σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, επισημαίνοντας πως δεν αυξήθηκαν οι δασμοί στο 25% από το 10% σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισεκ. δολαρίων από 1ης Μαρτίου, όπως είχε διαμηνύσει πως θα συνέβαινε.

«Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους σπουδαίους αγρότες μας- και για μένα!», πρόσθεσε ο Τραμπ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments