Διεθνή

Βενεζουέλα: Ο Γκουαϊδό επέστρεψε και κινδυνεύει με σύλληψη

Βενεζουέλα: Ο Γκουαϊδό επέστρεψε και κινδυνεύει με σύλληψη
Ο Χουάν Γκουαϊδό επέστρεψε στη Βενεζουέλα και στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε πως θα συνεχίσει να κινείται ελεύθερα στη χώρα.

Ο Χουάν Γκουαϊδό επέστρεψε στη Βενεζουέλα, παρότι κινδυνεύει να συλληφθεί.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, που έχει αυτοανακηρυχθεί μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας, παραβίασε την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα που του είχε επιβάλλει το Ανώτατο Δικαστήριο, προκειμένου να κάνει περιοδεία στη Λατινική Αμερική ώστε να εξασφαλίσει στήριξη στην προσπάθειά του να ανατρέψει τον Νικολάς Μαδούρο.

«Είμαστε εδώ, στη Βενεζουέλα, και θα συνεχίσουμε να προχωράμε», δήλωσε ο Γκουαϊδό μόλις αποβιβάστηκε από το αεροπλάνο, στο αεροδρόμιο του Καράκας. Εκεί τον περίμεναν αρκετοί υποστηρικτές του.

Αναφορικά με τον κίνδυνο σύλληψής του, την Κυριακή ο Γκουαϊδό δήλωσε ότι αν του συμβεί κάτι, τότε αυτό «θα είναι το τελευταίο λάθος» που θα κάνει το καθεστώς. Ήδη η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προειδοποιήσει τον Μαδούρο να μην προχωρήσει σε οποιαδήποτε κίνηση εναντίον του Γκουαϊδό, ενώ το ίδιο έχει κάνει και η Ουάσινγκτον.

«Οποιαδήποτε απειλή κατά του Γκουαϊδό θα έχει σημαντική και ισχυρή απάντηση από τις ΗΠΑ και τη διεθνή κοινότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τζον Μπόλτον, σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Δείτε το σχετικό βίντεο:


*φωτογραφίες twitter


ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments