Πολιτική

Μητσοτάκης για το 10ετές ομόλογο: Μακάρι να πετύχει – Οι αγορές περιμένουν πολιτική αλλαγή

Μητσοτάκης για το 10ετές ομόλογο: Μακάρι να πετύχει – Οι αγορές περιμένουν πολιτική αλλαγή
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει μέσω Twitter την ελπίδα να πετύχει το 10ετές ομόλογο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε σε ανάρτησή του στο Twitter την ειλικρινή του ελπίδα να πετύχει η σημερινή έκδοση δεκαετούς ομολόγου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως, στο tweet του που είναι γραμμένο στα αγγλικά, επισημαίνει πως οι αγορές περιμένουν την πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα και πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα πετύχει να ανεβεί η Ελλάδα σε επενδυτική βαθμίδα «μέσα σε 18 μήνες».

«Ελπίζω ειλικρινά η έκδοση του δεκαετούς ομολόγου να είναι επιτυχής. Το γεγονός παραμένει πως οι αγορές περιμένουν την πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα.

Η επερχόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα μπορέσει να ανεβεί επενδυτική βαθμίδα μέσα σε 18 μήνες», αναφέρει στη δήλωσή του ο κύριος Μητσοτάκης.

Σήμερα η Ελλάδα απέχει τρία σκαλοπάτια από την επενδυτική βαθμίδα στην κλίμακα της Fitch (ΒΒ-) και τέσσερα σκαλοπάτια στις κλίμακες της Moody’s (Β1) και της Standard & Poor’s (Β+).

Με 4,125% άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το δεκαετές ομόλογο

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το νέο 10ετές ομόλογο του Ελληνικού Δημοσίου με την αρχική τιμολόγηση να ανέρχεται στο 4,125%.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα συγκεντρώσει 2-2,5 δισ. ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε ο ΟΔΔΗΧ, ανάδοχοι της έκδοσης είναι τρεις αμερικανικές τράπεζες και τρεις ευρωπαϊκές, οι Goldman Sachs, Citigroup, JP Morgan, BNP Paribas, Credit Suisse και HSBC, ενώ το 10ετές ομόλογο θα έχει λήξει 12 Μαρτίου 2029 και υπόκειται στο αγγλικό δίκαιο.

Στόχος είναι η άντληση ενός ποσού περί τα 2 δισ. ευρώ, κοντά σε αυτό που αντλήθηκε στην πρόσφατη έκδοση 5ετούς.

Το ελληνικό Δημόσιο προχώρησε στην πρώτη έκδοση 10ετούς ομολόγου έπειτα από εννέα χρόνια, σε μια προσπάθεια να κεφαλαιοποιήσει την ισχυρή βελτίωση του κλίματος που έχει σημειωθεί το τελευταίο διάστημα γύρω από τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία καθώς και τη διπλή αναβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας, στην οποία προχώρησε η οίκος αξιολόγησης Moody’s.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments