Αυτοκίνητο

VW Group: Αναθεωρεί το χαρτοφυλάκιό του μέχρι το τέλος του 2019

VW Group: Αναθεωρεί το χαρτοφυλάκιό του μέχρι το τέλος του 2019
VW Group: Oι νέες τάσεις στην αγορά του αυτοκινήτου υποχρεώνουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες να αλλάξουν την στρατηγική τους.

Μια από τις σημαντικότερες αλλαγές που θα γίνουν μέχρι το τέλος της χρονιάς είναι η αναθεώρηση του χαρτοφυλάκιου του VW Group, αναφέρει σε ανάρτηση του το Automotive News Europe.

Η ηλεκτροκίνηση, η κοινοχρησία των αυτοκινήτων και οι νέες τάσεις στην αγορά του αυτοκινήτου είναι οι σημαντικότεροι λόγοι, που υποχρεώνουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες να αλλάξουν την στρατηγική τους.

Στην 89η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης που θα υποδέχεται το κοινό έως την Κυριακή 17 Μαρτίου, οι εκπρόσωποι των εταιρειών αναφέρθηκαν στις νέες εξελίξεις και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, οι κατασκευαστές αυτοκίνητων.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Volkswagen, Χέρμπερτ Ντις, δήλωσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία αναθεωρεί το χαρτοφυλάκιο των εμπορικών σημάτων καθώς επιδιώκει να αυξήσει την κερδοφορία της.

«Αναθεωρούμε το χαρτοφυλάκιο των σημάτων μας, και το δεύτερο εξάμηνο του έτους μπορούμε να μιλήσουμε περισσότερο για αυτό», δήλωσε ο Ντις σε αναλυτές σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου.

Το VW Group, είναι ο μεγαλύτερος όμιλος αυτοκινήτων στην Ευρώπη και κατέχει το υψηλότερο ποσοστό στις παγκόσμιες πωλήσεις οχημάτων. Διαθέτει στο χαρτοφυλάκιο του 12 σήματα επιβατικών αυτοκινήτων και φορτηγών και έχει πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία. Ωστόσο, ο Ντίς δήλωσε ότι η Porsche και η Skoda δεν είναι προς πώληση.

Ο Χέρμπερτ Ντις, επεσήμανε ότι η Porsche είναι συνυφασμένη με τον όμιλο και πως αξιοποιεί τις νέες πλατφόρμες. Ανάλογη είναι και η θέση της Skoda, η οποία δανείζεται πλατφόρμες και μηχανικά μέρη από το γκρουπ για να δημιουργήσει τα μοντέλα της.

«Χωρίς πρόσβαση σε ομαδικές τεχνολογίες οχημάτων, η Skoda και η Porsche δύσκολα θα μπορέσουν να αναπτύξουν πλατφόρμες οχημάτων επόμενης γενιάς» δήλωσε ο Ντις.

Ο Χέρμπερτ Ντις γεννήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 1958 στο Μόναχο. Στις 12 Απριλίου του 2018, ανέλαβε τα ηνία του VW Group.

Διαβάστε Eπίσης

Volkswagen: Ψάχνει χώρα για να κατασκευάσει το νέο της εργοστάσιο

Volkswagen: Δεν θα αγοράσει μερίδιο στη ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία GAZ εξαιτίας των κυρώσεων

Περισσότερα