Αθλητισμός

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ντένη Μαρκορά vs Μαυροτσούκαλοι – Οι “αιώνιοι” στην TV

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ντένη Μαρκορά vs Μαυροτσούκαλοι – Οι “αιώνιοι” στην TV
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στιγμές που αγαπημένα ελληνικά σίριαλ μετατράπηκαν σε... γήπεδα.

Το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός τραβά δίχως καμία αμφιβολία τα βλέμματα ολόκληρης της ποδοσφαιρικής Ελλάδας και όχι μόνο. Είναι η στιγμή μέσα στον χρόνο όπου όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι… τρέχουν στα γήπεδα ή μαζεύονται σε σπίτια για να παρακολουθήσουν το μεγάλο ντέρμπι των αιωνίων.

Τα ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού αποτελούν πάντα το πρώτο θέμα συζήτησης, υπό οποιεσδήποτε προϋποθέσεις. Κατά καιρούς, η αντιπαλότητα μεταξύ των δύο μεγαλύτερων (βάσει τίτλων και κόσμου) ομάδων της Ελλάδας, έχει περάσει και στην ελληνική τηλεόραση.

Μερικές από τις αγαπημένες μας σειρές, περιλαμβάνουν αρκετές αναφορές τόσο στον Παναθηναϊκό, όσο και στον Ολυμπιακό. Εμείς, διαλέξαμε μερικές από τις πιο… χαρακτηριστικές μορφές. Από τη Ντένη Μαρκορά, στην οικογένεια Μαυροτσούκαλου.

Ντένη Μαρκορά (Δυο ξένοι)

Κινούσε τα νήματα στην ελληνική τηλεόραση και παράλληλα στη ζωή του γιου της. Η χήρα Μαρκορά, πρόσεχε πάντα τις κινήσεις της, είτε αυτές γίνονταν φανερά, είτε υπογείως. Το μόνο που δεν μπορούσε να ελέγξει ήταν η αγάπη της για τον Παναθηναϊκό. Μια αγάπη η οποία την έφερε πολλές φορές… αντιμέτωπη με τον νόμο!

Μάνθος Φουστάνος (Κωνσταντίνου και Ελένης)

Ο γιος μεγαλοβιομήχανου, κολλητός του Κωνσταντίνου Κατακουζηνού και σεσημασμένος… ερωτύλος είχε μείνει στην ιστορία για την ατάκα «… μοναδική μου αγάπη». Η εν λόγω ατάκα είχε ακουστεί μπροστά στην Φιόνα, την Πέγκυ, τη Λίλα και σε δεκάδες κοπέλες που τον είχαν ερωτευτεί. Πάντως, η μοναδική αγάπη του Μάνθου, φαίνεται ότι ήταν… η Πανάθα!

Διονύσης Μαυροτσούκαλος (Ευτυχισμένοι Μαζί)

Ο πάτερ της φαμίλιας Μαυροτσούκαλου, είχε φροντίσει εξ αρχής να κάνει γνωστή την αγάπη του για τον «Θρύλο». Οι αναφορές στον Ολυμπιακό ήταν αρκετές, καθώς εκείνος, τα παιδιά του και η παρέα του ήταν φανατικοί Ολυμπιακοί.

Αντίθετα, η Ελένη, όχι μόνο δεν συμμεριζόταν το πάθος του, αλλά του την… έμπαινε κιόλας, καθότι Παναθηναϊκός. Μερικοί από τους πιο μυθικούς καυγάδες του ζευγαριού έγιναν για τους «αιώνιους». Οι ατάκες… ήταν φωτιά!

Μπάμπης Μουστοξύδης (Λατρεμένοι μου γείτονες)

Γέννημα-θρέμμα Νικαιώτης, ο Μπάμπης Μουστοξύδης δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα.

Η μετακόμιση στα Βόρεια Προάστια άλλαξε τη ζωή, αλλά όχι τις προτιμήσεις του Μπάμπη, ο οποίος μάλιστα τα έβαλε και με τον γείτονά του, όταν έμαθε ότι υποστηρίζει τον Παναθηναϊκό.

Και η λίστα συνεχίζεται…

Τα παραδείγματα που αφορούν το «Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός» επί της οθόνης είναι αρκετά. Σε γενικές γραμμές, ο Γιάννης Μπέζος φροντίζει πάντα να υπερτονίζει την αγάπη του για τον Θρύλο μέσα από τα σίριαλ στα οποία πρωταγωνιστεί, όπως και ο Κώστας Κόκλας, ο οποίος είχε αναφέρει τον Ολυμπιακό και στα «Εγκλήματα».

Φανατικός Ολυμπιακός ήταν και ο Χρόνης Μπατσινίλας, ο φύλακας στους «Σταύλους της Εριέτας Ζαϊμη», αν και οι περισσότερες λεκτικές μάχες του δεν συνέβαιναν με κάποιον «πράσινο», αλλά με τον ΑΕΚτσή Μαρκάτο.

Στο «στρατόπεδο» του Παναθηναϊκού ανήκε, όπως προείπαμε, η Ελένη Παλαιολόγου, σύζυγος του Διονύση Μαυροτσούκαλου, αλλά και η Λόλα Λάλου, από το σίριαλ Λόλα, η οποία είχε φορέσει το κασκόλ της Πανάθας…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments