Αθλητισμός

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Κατέθεσαν ένσταση οι “πράσινοι” για το ντέρμπι

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Κατέθεσαν ένσταση οι “πράσινοι” για το ντέρμπι
Η αναμέτρηση Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός διεκόπη στο 70' λεπτό με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 0-1.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Η πράσινη ΠΑΕ κατέθεσε το μεσημέρι της Τρίτης (19/3/19)  ένσταση για αντικανονική διακοπή του αγώνα με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, ούτως ώστε ο αγώνας να συνεχιστεί από το σημείο που διεκόπη.

Οι «πράσινοι» πήραν την οριστική απόφαση για την κατάθεση της ένστασης έχοντας διαθέσιμα όλα τα στοιχεία και τα δεδομένα που θα δίνουν κάποιες πιθανότητες επιτυχίας.

Φωτογραφία Eurokinissi


Σε αυτά εμπεριέχονται: το φύλλο αγώνα, η εκκένωση του γηπέδου δίχως να υπάρχει σχετική απαίτηση από το διαιτητή, η μη τήρηση του χρονικού διαστήματος της μίας ώρας για να διαπιστωθεί εάν το ματς μπορούσε όντως να ξαναρχίσει, όπως ορίζει ο ΚΑΠ και γενικώς όλες οι παράμετροι που έχουν νομικό «πάτημα».

Σημειώνεται ότι η έκθεση της αστυνομίας δεν είναι ακόμα στα χέρια των ανθρώπων του Παναθηναϊκού κάτι που θα συμβεί πιθανώς την Τετάρτη.

Όπως γράφει πάντα η ίδια πηγή, σύμφωνα με το άρθρο 23 του ΚΑΠ, η ένσταση έπρεπε να κατατεθεί μέσα σε δύο εργάσιμες ημέρες από την ημέρα που έγινε ο αγώνας, η οποία δεν υπολογίζεται, συνεπώς η προθεσμία έληγε σήμερα και έγινε με υπόμνημα στο οποίο να αναφέρονται συγκεκριμένα οι λόγοι υποβολής τους και με συστημένη επιστολή ή με αποδεικτικό επίδοσης.

Φωτογραφία Eurokinissi

Bαρύ κατηγορητήριο για Παναθηναϊκό

Τι αναφέρει το κατηγορητήριο για το ντέρμπι των «αιωνίων» που δεν ολοκληρώθηκε. 

Όπως αναμενόταν το κατηγορητήριο για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός ήταν βαρύ για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League κάλεσε τους «πράσινους» την Πέμπτη στις 12:00 σε απολογία.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατηγορείται για επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου και είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο που συνοδεύονται από βιαιοπραγίες κατά προσώπων και φθορές ξένης περιουσίας, κάτι που επιφέρει αφαίρεση τριών βαθμών και 2-4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Παράλληλα, κλήθηκε για τη διακοπή του αγώνα με δική του υπαιτιότητα και κινδυνεύει με επιπλέον αφαίρεση τριών βαθμών, αλλά και βαρύ πρόστιμο. Πάντως ο Παναθηναϊκός δεν έχει κληθεί για την ένστασή του για αντικανονική διακοπή του αγώνα από τον διαιτητή Φριτς, ωστόσο αναμένεται το ζήτημα αυτό να συνεκδικαστεί.

Αναλυτικά οι κλήσεις σε απολογία:

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 17/3/2019 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 17/3/2019 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός-ΠΑΕ Ολυμπιακός.

*Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. α΄, 15 παρ. 1 περ. γ’, παρ. 2 περ. α΄, δ’ και ε’, 3 περ. α’ και στ’, παρ. 4 περ. β’ και παρ. 5 περ. ε’ του Π.Κ. της ΕΠΟ και 21 παρ. 3 ΙΙ περ. α’, β’, γ’ και δ’ του Κ.Α.Π. της ΕΠΟ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments