Ελλάδα

Ντόναλντ Τραμπ: «Όλοι θέλουν να γίνουν Έλληνες» – Μίλησε για Όμηρο και Αριστοτέλη στον Λευκό Οίκο

Ντόναλντ Τραμπ: «Όλοι θέλουν να γίνουν Έλληνες» – Μίλησε για Όμηρο και Αριστοτέλη στον Λευκό Οίκο
Πραγματική αποθέωση από τον Ντόναλντ Τραμπ για την Ελλάδα στην εκδήλωση που έγινε στον Λευκό Οίκο, όπως κάθε χρόνο, για την 25η Μαρτίου.

Για την Ελλάδα ως τη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία μίλησε ο Ντόναλντ Τραμπ σε εκδήλωση του Λευκού Οίκου με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος στην αρχή της ομιλίας του σήκωσε ένα κόκκινο καπέλο στο οποίο ήταν γραμμένη στα ελληνικά η φράση «Κάντε την Αμερική μεγάλη ξανά» και ο ίδιος διάβασε «Κάντε την Ελλάδα ξανά μεγάλη».

Μάλιστα, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένους Ελληνες που συνείσφεραν στην Αμερική μέσω των υπηρεσιών τους στις ένοπλες δυνάμεις, τον αθλητισμό και των επιχειρήσεών τους. «Είστε ένα λαός που δεν το βάζει κάτω , έχετε δημιουργήσει στενούς δεσμούς εδώ και η Αμερική είναι υπερήφανη για εσάς», τόνισε ο πλανητάρχης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε πολλά και καλά να πει για την Ελλάδα. Ένα από αυτά πως «όλοι θέλουν να γίνουν Έλληνες».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ


«Οι ΗΠΑ έχουν βαθιά διαμορφωθεί από τον ελληνικό πολιτισμό», τόνισε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Ζείτε με τις αξίες που αποτελούν το θεμέλιο του μεγαλείου της Αμερικής, τιμάτε τη σκληρή δουλειά, αγαπάτε τις οικογένειές σας, εμπλουτίζετε τον πολιτισμό μας, αγκαλιάζετε το αμερικανικό όνειρο».

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε αναφορά και στην προσφορά των Ελλήνων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, τη συνεισφορά τους στην αρχιτεκτονική, τη γεωμετρία, στη χαρτογραφία. Μίλησε για τον Όμηρο και τον Αριστοτέλη. «Η Ελλάδα είναι η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία. Το ξέρατε αυτό;» σημείωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο αρχαίο ελληνικό ρητό ότι «το μυστικό της ευτυχίας είναι η ελευθερία, και το μυστικό της ελευθερίας είναι το κουράγιο. Και εσείς είστε θαρραλέοι».

Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος είπε πως είναι συμβολικό το γεγονός ότι η εκδήλωση αυτή γίνεται στον Λευκό Οίκο που συμβολίζει την ελευθερία την οποία αντιπροσωπεύει η Αμερική.

Δείτε το σχετικό βίντεο με τον Ντόναλντ Τραμπ να κρατά το καπέλο με την φράση: «Κάντε την Αμερική μεγάλη ξανά»

Διαβάστε Eπίσης

Ντόναλντ Τραμπ: Ο κώδικας που χρησιμοποιεί για να… απομονώσει τη Μελάνια

50 Cent για Ντόναλντ Τραμπ: Η αποκάλυψη και τα 500.000 δολάρια (vid)

Περισσότερα