Κόσμος

Κίνα σκύλος: Κλωνοποίησαν τη «Σέρλοκ Χολμς των αστυνομικών σκύλων»

Κίνα σκύλος: Κλωνοποίησαν τη «Σέρλοκ Χολμς των αστυνομικών σκύλων»
Κίνα σκύλος: Το κουτάβι, που βαπτίστηκε Kunxun, είναι αντίγραφο ενός θηλυκού λυκόσκυλου και κλωνοποιήθηκε από την εταιρεία Sinogene Biotechnology και το Γεωργικό Πανεπιστήμιο της Γιουνάν.

Επιστήμονες στην επαρχία Γιουνάν στη νοτιοδυτική Κίνα κλωνοποίησαν αυτήν που έχει αποκληθεί η «Σέρλοκ Χολμς των αστυνομικών σκύλων», στο πλαίσιο ενός προγράμματος που ελπίζουν ότι θα μειώσει δραστικά τον χρόνο και τα κόστη της εκπαίδευσης των λαγωνικών των κινεζικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου, ανέφεραν κρατικά ΜΜΕ σήμερα.

Το κουτάβι, που βαπτίστηκε Kunxun, είναι αντίγραφο ενός θηλυκού λυκόσκυλου και κλωνοποιήθηκε από την εταιρεία Sinogene Biotechnology και το Γεωργικό Πανεπιστήμιο της Γιουνάν, με τη συνδρομή του υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας, διευκρίνισε η κρατική εφημερίδα Global Times.

Φωτογραφία EUROKINISSI

Η Sinogene ελπίζει ότι θα μπορέσει να επιτύχει «μαζική παραγωγή» κλωνοποιημένων αστυνομικών σκύλων, ώστε να συμβάλλει στη μείωση του χρόνου και του κόστους εκπαίδευσης, ανέφερε ο Τζάο Τζιανπίνγκ, κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα.

Επισήμανε πάντως ότι το κόστος της κλωνοποίησης αποτελεί ένα μείζον εμπόδιο. Η Kunxun, που είναι πλέον τριών μηνών, θα εκπαιδευτεί εκτενώς για τον εντοπισμό ναρκωτικών, θα μάθει τεχνικές ελέγχου πλήθους και έρευνας για τον εντοπισμό στοιχείων.

Φωτογραφία EUROKINISSI

Αναμένεται να είναι πιστοποιημένο αστυνομικό σκυλί και να έχει αρχίσει υπηρεσία όταν θα είναι περίπου δέκα μηνών, σημειώνει η εφημερίδα China Daily.

Διαβάστε Eπίσης

ΗΠΑ: Κατηγορούν Ρωσία και Κίνα ότι απειλούν την ειρήνη στο διάστημα

Εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας: H προοπτική αυτή επηρέασε θετικά τις αγορές

Περισσότερα