Διεθνή

Νορβηγία: Ολονύχτιες προσπάθειες για την εκκένωση του κρουαζιερόπλοιου (vid)

Νορβηγία: Ολονύχτιες προσπάθειες για την εκκένωση του κρουαζιερόπλοιου (vid)
Νορβηγία: Τουλάχιστον 338 επιβάτες έχουν μεταφερθεί από το κρουαζιερόπλοιο Viking Sky.

Όλο το βράδυ κράτησε η επιχείρηση απομάκρυνσης των 1.300 επιβαινόντων του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου Viking Sky, το οποίο υπέστη μηχανική βλάβη εν μέσω θαλασσοταραχής, στις δυτικές ακτές της Νορβηγίας.

Νορβηγία: Έβαλαν μπροστά τις 3 μηχανές

To πρωί της Κυριακής 24/3/19, κατάφεραν να βάλουν μπροστά τις 3 από 4 μηχανές του πλοίου και γίνεται προσπάθεια να κατευθυνθεί προς τις ακτές της Νορβηγίας. Σύμφωνα με τα νορβηγικά ΜΜΕ, το κρουαζιερόπλοιο κινείται με 2-3 κόμβους.

To εγχείρημα είναι δύσκολο, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών και των θεόρατων κυμάτων και το κέντρο επιχειρήσεων δεν μπορεί να εκτιμήσει πόσες ώρες θα χρειαστεί να φτάσει στο Μόλντε το κρουαζιερόπλοιο.

Μέχρι το πρωί της Κυριακής, τουλάχιστον 338 επιβάτες έχουν μεταφερθεί από το κρουαζιερόπλοιο Viking Sky μεταδίδει το νορβηγικό πρακτορείο ειδήσεων ΝΤΒ.

“Οι καιρικές συνθήκες κάνουν την επιχείρηση μεταφοράς δύσκολη. Χρειάζεται χρόνος καθώς κάθε φορά τα ελικόπτερα απομακρύνουν 15 -20 επιβάτες”, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου Per Fjeld στο Κέντρο Διάσωσης. Επί του παρόντος δεν έχουν χρησιμοποιηθεί οι σωστικές λέμβοι, καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν κύματα έξι και οκτώ μέτρων.

Η επιχείρηση διάσωσης μπορεί να διαρκέσει όλη την Κυριακή.

Νορβηγία: Βίντεο και μαρτυρίες

Οι επιβάτες προέρχονται από 16 διαφορετικές χώρες με πολλούς από αυτούς να είναι βρετανικής και αμερικανικής υπηκοότητας.

Μεταξύ των ανθρώπων που απομακρύνθηκαν, οκτώ είναι ελαφρά τραυματίες και τρεις έχουν τραυματιστεί σοβαρά, μεταδίδουν νορβηγικά ΜΜΕ.

Επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου περιέγραψαν τη στιγμή που οι μηχανές του πλοίου σταμάτησαν αλλά και την επιχείρηση εκκένωσής του.

To κρουαζιερόπλοιο υπέστη μηχανική βλάβη στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Νορβηγίας, εν μέσω θυελλωδών ανέμων, νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου. Το Viking Sky εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ενώ έπλεε ακυβέρνητο προς τη στεριά. Αργότερα το πλήρωμα κατάφερε να θέσει σε λειτουργία μια μηχανή και το πλοίο αγκυροβόλησε σε απόσταση περίπου 2 χλμ από την ξηρά.

Το πλοίο ανήκει στην Viking Ocean Cruises, εταιρεία του ομίλου Viking Cruises, ιδρυτής του οποίου είναι ο Νορβηγός δισεκατομμυριούχος Τόρσταϊν Χάγκεν. Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας, το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο μπορεί να φιλοξενήσει 930 επιβάτες, ενώ το πλοίο σε αυτή την κρουαζιέρα φιλοξενούσε 1373 από 16 χώρες.

«Ένα κύμα έσπασε μια πόρτα ακριβώς πίσω μας και αμέσως άρχισαν να μπαίνουν νερά», είπε κάποιος από τους επιβάτες. ​«Είχαμε καθίσει για να γευματίσουμε όταν άρχισε το πλοίο να τραντάζεται. Νερό άρχισε να μπαίνει στο πλοίο. Επικράτησε χάος», δήλωσε ο Αμερικανός Τζον Κάρι.

«Τρώγαμε μεσημεριανό όταν το πλοίο άρχισε να τραντάζεται. Τα τζάμια στα παράθυρα έσπασαν και νερό εισήλθε στο εσωτερικό. Επικρατούσε χάος. Αλλά και το ταξίδι με το ελικόπτερο, θα ήθελα απλά να το ξεχάσω. Δεν ήταν καθόλου διασκεδαστικό», συνέχισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments