Διεθνή

Συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν: Με φόντο τους S-400

Συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν: Με φόντο τους S-400
Συνάντηση Πούτιν - Ερντογάν: Ο πρόεδρος της Ρωσίας και ο Τούρκος ομόλογος του επιμένουν στην συμφωνία με φόντο τους S-400.

Η συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν προκαλεί εκνευρισμό στις ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογο του για να προχωρήσουν στην συμφωνία με φόντο τους S-400.

Η γειτονική μας χώρα επιμένει στην αγορά του αντιπυραυλικού συστήματος από την Ρωσία, κάτι που δεν αρέσει καθόλου στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

“Ανάμεσα στα ζητήματα που θα συζητήσουμε, οι S-400 είναι από τα σημαντικότερα”, ήταν  τα λόγια του Ερντογάν πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για την Μόσχα.

Συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν: Εκνευρισμός στις ΗΠΑ

Φυσικά η Αμερική δεν πρόκειται να αφήσει να περάσει έτσι απλά το γεγονός. Συγκεκριμένα η Ουάσιγκτον απειλεί την Τουρκική πλευρά ότι θα σταματήσει να την προμηθεύει με τα αόρατα ραντάρ για τα μαχητικά F-35 στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία.

Τίποτα από όλα αυτά δεν θα γίνει αν τελικά ο Ερντογάν δεν υπογράψει την σύμβαση με την Ρωσία. Όλα τα παραπάνω δείχνουν μια αλλαγή πλεύσης στις σχέσεις της Μόσχας με την Άγκυρα.

Θυμίζουμε πως οι δυο χώρες είχαν πάρει αντίθετη θέση στο θέμα της Συρίας. Μάλιστα, οι Τουρκικές δυνάμεις είχαν καταρρίψει ένα Ρωσικό μαχητικό στα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments