Αυτοκίνητο

Ford: Σχεδιάζει χιλιάδες σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Ford: Σχεδιάζει χιλιάδες σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων
Η Ford θέλει να ικανοποιήσει τους κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη.

Ford: Δεν είναι λίγοι αυτοί που θέλουν να αποκτήσουν ένα ηλεκτρικό όχημα, όμως δεν παίρνουν την απόφαση να το αποκτήσουν για τους σταθμούς φόρτισης.

Για να προσπεραστεί αυτός ο προβληματισμός, η Ford επινόησε μία φιλοσοφία η οποία έχει ως βάση τη χρήση δεδομένων μεγάλου όγκου προκειμένου να εντοπιστούν τα ιδανικά σημεία για την εγκατάσταση νέων σταθμών ταχείας φόρτισης.

Επιστήμονες της εταιρείας επεξεργάστηκαν αυτά τα δεδομένα -συμπεριλαμβανομένου και του χρόνου στάσεων των αυτοκινήτων- προκειμένου να εντοπίσουν τα πλέον κατάλληλα σημεία ώστε οι οδηγοί να εντάξουν τη φόρτιση στην πορεία των δρομολογίων τους, αντί να είναι υποχρεωμένοι να κάνουν έξτρα διαδρομές, καθυστερώντας την άφιξή τους στον τελικό προορισμό.

Μετά από μία ανάλυση σε βάθος οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η πρόσβαση σε σημεία φόρτισης καθ’ οδόν προς τον προορισμό μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά με ένα σχετικά μικρό αριθμό στρατηγικά τοποθετημένων σταθμών ταχείας φόρτισης.

Αυτό σημαίνει ότι η Ford θα μπει στη διαδικασία να κατασκευάσει σταθμούς φόρτισης σε καίρια σημεία εφόσον δεν υπάρχουν από άλλες δομές στις περισσότερες πόλεις της Ευρώπης προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments