Κόσμος

Συρία: 11 νεκροί από επίθεση με ρουκέτες στην πόλη Χαλέπι

Συρία: 11 νεκροί από επίθεση με ρουκέτες στην πόλη Χαλέπι
Νέα επίθεση στη Συρία με 11 νεκρούς από ρουκέτες στην πόλη Χαλέπι.

Η Συρία δέχεται νέο κύμα επιθέσεων από τρομοκρατικές οργανώσεις. Ο στόχος ήταν η πόλη Χαλέπι που έχει καταληφθεί από το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας βρίσκεται πολύ κοντά στην επαρχία Ιντλίμπ, προπύργιο τζιχαντιστών, όπου κυριαρχεί η Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ (ο πρώην βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία), στο βορειοδυτικό τμήμα της εμπόλεμης χώρας. Μετά την ανακατάληψή του στα τέλη του 2016 από τις δυνάμεις του Άσαντ, το Χαλέπι γίνεται στόχος σποραδικών επιθέσεων τζιχαντιστών και ανταρτών.

Συρία: Τραγικός απολογισμός με 11 νεκρούς

Όπως μετέδωσε το SANA, 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ρουκέτες που εκτόξευσαν «τρομοκρατικές οργανώσεις», ενώ 11 άμαχοι τραυματίστηκαν. Κατά την ίδια πηγή, οι ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από μέλη οργανώσεων ανταρτών «που υποστηρίζονται από την Τουρκία».

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε αντιθέτως ότι κατά δικές της πηγές, οι ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τζιχαντιστές της ΧΤΣ εναντίον διαφόρων συνοικιών στο δυτικό Χαλέπι. Ο διευθυντής της ΜΚΟ Ράμι Άμπντελ Ραχμάν έδωσε διαφορετικό απολογισμό από ό,τι το SANA, μιλώντας για «τρεις άμαχους, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού, καθώς και πέντε μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας» που σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό.

Η επαρχία Ιντλίμπ και ορισμένοι τομείς των γειτονικών επαρχιών της Χάμας, του Χαλεπιού και της Λαττάκειας παραμένουν εκτός του ελέγχου των δυνάμεων του προέδρου Άσαντ.

Από τον Σεπτέμβριο, στις περιοχές αυτές τέθηκε σε ισχύ ρωσοτουρκική συμφωνία που προέβλεπε τη δημιουργία «αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης», εξέλιξη η οποία απέτρεψε μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων. Η συμφωνία αυτή τηρείται όμως μόνο εν μέρει. Το συριακό καθεστώς έχει ξαναρχίσει εδώ και καιρό βομβαρδισμούς στην Ιντλίμπ, ενώ τζιχαντιστές εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον θέσεων των δυνάμεων του Άσαντ.

Διαβάστε Eπίσης

Τιτανικός: Σαν σήμερα το πιο θρυλικό ναυάγιο της ιστορίας – Πέντε πράγματα που δεν ξέρετε

Εκλογές Φινλανδία: Οριακή νίκη των Σοσιαλδημοκρατών

Περισσότερα