Ζώδια

Ζώδια: Οι προβλέψεις για το Σαββατοκύριακο (20-21/4/19)

Ζώδια: Οι προβλέψεις για το Σαββατοκύριακο (20-21/4/19)
Αναλυτικές προβλέψεις για όλα τα ζώδια για το Σαββατοκύριακο.

Ζώδια: Διαβάστε τις προβλέψεις για το Σαββατοκύριακο (20-21/4/19).

  • ζώδια Κριός

Η σεζόν των γενεθλίων σας τελειώνει το Σάββατο: Ο Ήλιος φεύγει από το ζώδιό σας, περνά στον Ταύρο και στον πρακτικό δεύτερο Οίκο σας της δουλειάς και των χρημάτων. Είναι ώρα να σηκώσετε τα μανίκια σας και να πιάσετε δουλειά! Περάστε ομαλά στη νέα περίοδο. Ασχοληθείτε με καθημερινές πρακτικές όπως προϋπολογισμούς και πληρωμή λογαριασμών, αντί να προσπαθείτε να τα κάνετε όλα μαζί. Τώρα θα είναι βοηθητικό να διαχειριστείτε τα χρήματά σας για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες. Μόλις ο Ήλιος φωτίσει την κοινωνική ζώνη σας στις 21 Μαΐου, θα ευχαριστηθείτε τα παραπάνω λεφτά που έχετε!

Αλλά μην κρύψετε τα γιορτινά σας ρούχα. Το σαββατοκύριακο η Αφροδίτη περνά στον Κριό μέχρι τις 15 Μαΐου και σας κάνει τους ομορφότερους και πιο γοητευτικούς όλων. Ο πλανήτης του έρωτα και των αξιών σταματά στο ζώδιό σας μια φορά το χρόνο. Θα έχετε το μαγικό της ελιξίριο να σας βοηθά για τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Ας ξεκινήσει η ανοιξιάτικη αφύπνιση! Θυμηθείτε: Η αγάπη για τον εαυτό είναι προαπαιτούμενο για κάθε άλλη μορφή αγάπης. Πόσο καλά φροντίζετε τον εαυτό σας, Κριοί; Πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση, έτσι κλείστε ένα ραντεβού για σπα ή για κάποια άλλη φροντίδα.

ζώδια σαββατοκύριακο 20-21/04

  • Ταύρος

Ο Ήλιος περνά στον Ταύρο από το Σάββατο έως τις 20 Μαΐου: Ξεκινά η σεζόν των γενεθλίων σας και ένα σωρό άλλα πράγματα. Βάλτε τη σαμπάνια στον πάγο, Ταύροι – είναι ώρα για γιορτή! Για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, βάλτε πρώτη τη δική σας ατζέντα. Μπορεί να ανεβαίνετε ξανά στην επιφάνεια μετά από βαθιά εσωτερική δουλειά, να κλείνετε σημαντικά κεφάλαια και να δημιουργείτε χώρο για τα νέα συναρπαστικά πράγματα που θα μπουν στη ζωή σας. Με τον τολμηρό Ήλιο να φωτίζει το ζώδιό σας, είναι ο καιρός για αυτοέκφραση και για να ακολουθήσετε γενναία αυτά που σας παθιάζουν. Αγκαλιάστε τα νέα και πιάστε τη ζωή από τα κέρατα. Η δόξα είναι δική σας!

Επίσης το σαββατοκύριακο η κυβερνήτης σας, ο πλανήτης της αγάπης Αφροδίτη, περνά στον Κριό και στον δωδέκατο Οίκο σας των ολοκληρώσεων έως τις 15 Μαΐου. Πείτε «αντίο» σε τοξικούς φίλους, ενοχλητικούς πρώην και ανθρώπους που σας στραγγίζουν συναισθηματικά. Αν επιθυμείτε να είστε καλός φίλος ή εραστής, μπορεί να έχετε εξαντλήσει τους πόρους σας. Ίσως γίνατε μια εξαρτώμενη παρέα, μπλεχτήκατε στα δράματα των άλλων. Ενώ δεν χρειάζεται να σταματήσετε τη φιλία σας, πρέπει να αποκτήσετε απόσταση. Κάντε ένα διάλειμμα ή βάλτε όρια. Οι σχέσεις σας – ακόμα και οι καλές – θα αναπτυχθούν περισσότερο μόλις το κάνετε.

  • Δίδυμοι

Κλείστε τις περσίδες και κρεμάστε το ταμπελάκι «Μην Ενοχλείτε». Αυτό το Σάββατο ο Ήλιος περνά στον Ταύρο και στον δωδέκατο Οίκο σας της ξεκούρασης και της ολοκλήρωσης: Σας δίνει την έγκριση να βγάλετε τον ερημίτη που κρύβετε μέσα σας. Για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, η δύναμη του «όχι» θα σας βοηθήσει πολύ. Αν προσπαθούσατε να απελευθερωθείτε από μια επίπονη κατάσταση, χρησιμοποιήστε αυτό τον κύκλο για να θεραπευτείτε. Καθώς ο δωδέκατος Οίκος κυβερνά το υποσυνείδητο, μπορεί να επωφεληθείτε από έναν θεραπευτή. Μείνετε μακριά από ανθρώπους που σας αδειάζουν την ενέργεια. Όταν βγείτε για να πάρετε αέρα, βρεθείτε ανάμεσα σε ανθρώπους που θα σας φτιάξουν τη διάθεση.

Επίσης, αυτό το σαββατοκύριακο μπορεί να αναρωτιέστε: Μόνο φίλοι ή μήπως πρέπει να προστεθούν επιπλέον προνόμια; Η Αφροδίτη, ο πλανήτης του έρωτα και του ρομαντισμού, αλλάζει ταχύτητα και περνά στον Κριό και στον Οίκο των φίλων μέχρι τις 15 Μαΐου. Κάποιος που έχει μείνει στη φιλική ζώνη, μπορεί να αποκαλύψει ερωτικές προοπτικές ή μπορεί εσείς να δείτε διαφορετικά έναν φίλο. Αναζητάτε τον έρωτα; Αφήστε τον κοινωνικό κύκλο σας να κάνει προξενιά! Αν έχετε σχέση, βγείτε και κοινωνικοποιηθείτε περισσότερο σαν ζευγάρι. Κάντε ένα πάρτι ή μια βραδιά παιχνιδιών μαζί για να ενώσετε τις παρέες σας.

ζώδια σαββατοκύριακο 20-21/04

  • Καρκίνος

Βγείτε απ’ το καβούκι σας! Το Σάββατο ο Ήλιος περνά στον Ταύρο και στον ενδέκατο Οίκο σας της ομαδικής δραστηριότητας: Δημιουργεί συνέργειες με νέους φίλους και επαγγελματικές επαφές. Χρησιμοποιήστε την κοσμική μαγεία για να απλώσετε τα κοινωνικά φτερά σας, να δείτε νέες σκηνές ή να επεκταθείτε διαδικτυακά. Ο ενδέκατος Οίκος κυβερνά επίσης την τεχνολογία: Μπορεί να είναι καιρός να ανανεώσετε τις συσκευές σας ή να εκμεταλλευτείτε τα κοινωνικά δίκτυα. Αν πρέπει να μαζέψετε χρήματα για κάποιο φιλανθρωπικό σκοπό, είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσετε.

Επίσης, η γοητευτική Αφροδίτη μπαίνει αυτό το σαββατοκύριακο στον Κριό και στον τομέα της καριέρα σας: Σας δίνει περισσότερη δύναμη και επιρροή στην επαγγελματική σφαίρα έως τις 15 Μαΐου. Οι πωλήσεις ή οι παρουσιάσεις σας θα είναι αστρικές τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Χρησιμοποιείστε τη δημιουργικότητα της Αφροδίτης και βελτιώστε τα γραφικά των επαγγελματικών καρτών σας και των παρουσιάσεων. Μπορείτε ακόμα και να δουλέψετε με έναν ειδικό για να βελτιώσετε την εικόνα σας. Όσο αφορά τον έρωτα, επιλέξτε τον ψίθυρο και όχι το ουρλιαχτό. Ένα εκλεπτυσμένο διακριτικό στυλ μπορεί να σας βοηθήσει να προσελκύσετε ένα διαμέτρημα κλασικών προοπτικών στο παιχνίδι του έρωτα.

ζώδια σαββατοκύριακο 20-21/04

  • Λέων

Βάλτε στόχο το βραβείο! Αυτό το Σάββατο ο Ήλιος μπαίνει στον Ταύρο και αναφλέγει τη ζώνη της καριέρα σας έως τις 20 Μαΐου. Για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες επικεντρωθείτε στους ανώτερους στόχους σας. Δείξτε τις φυσικές ικανότητες του ζωδίου σας στην ηγεσία και δικτυωθείτε με τους ηγέτες της βιομηχανίας σας. Καθώς ο Ήλιος θα σας χαρίσει περισσότερη χάρη, δεν υπάρχει λόγος να υποβαθμίζετε τις φιλοδοξίες σας. Απλώς μην καβαλήσετε το καλάμι! Δώστε ένα χεράκι σε κάποιον ανερχόμενο που χρειάζεται μια επαγγελματική ώθηση. Ό,τι δίνεται, πάντα επιστρέφεται.

Επίσης, αυτό το σαββατοκύριακο έχετε όλο τον κόσμο στα χέρια σας και στην καρδιά σας: Η Αφροδίτη, ο πλανήτης της αγάπης, περνά στον παγκόσμιο ένατο Οίκο σας έως τις 15 Μαΐου. Αν είστε ελεύθεροι, μπορεί σύντομα να ψιθυρίζετε γλυκά λόγια σε μια διαφορετική γλώσσα ή να τα ακούτε με σέξι προφορά. Ένας ερωτικός προορισμό σας βοηθά να βρείτε και πάλι το ρυθμό σας: Μην αποκλείετε ένα ερωτικό ενδιαφέρον από μακριά. Τα ζευγάρια Λέοντες, ξεκινήστε να σερφάρετε τα ταξιδιωτικά μπλογκ. Μια απόδραση είναι αυτό που σας χρειάζεται, για να ανεβάσετε ταχύτητες τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

  • Παρθένος

Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, Παρθένοι – αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χαθείτε μέσα τους. Ναι, είστε σχολαστικό ζώδιο που του αρέσει να βλέπει πίσω από τα λόγια… Αλλά μερικές φορές ρισκάρετε να χάσετε την ολοκληρωμένη εικόνα όντας τόσο προσεκτικοί. Το Σάββατο ο Ήλιος περνά στον ένατο Οίκο σας του οράματος: Επεκτείνει τους ορίζοντές σας και σας ενθαρρύνει να σκεφτείτε ανώτερα. Αυτή η διέλευση παρακινεί τη λαχτάρα σας για τον κόσμο. Ίσως είναι ώρα να κλείσετε αυτό το ταξίδι στο Μπαλί ή να κατεβάσετε μια εφαρμογή για να μάθετε μια νέα γλώσσα. Δεν μπορείτε να φύγετε για καιρό; Ανεβείτε στο αμάξι ή στο τρένο για μια διήμερη απόδραση. Αν σκέφτεστε να μετακομίσετε, επεκτείνετε την ακτίνα αναζήτησής σας.

Επίσης, το σαββατοκύριακο ο πλανήτης της αγάπης Αφροδίτη περνά στον όγδοο Οίκο σας της αποπλάνησης και αυξάνει το σεξαπίλ σας για τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Γοητεία; Έχετε ένα σωρό τώρα. Μαγνητισμό; Ναι, και απ’ αυτό. Είναι ώρα επίσης να γίνετε λίγο πιο επιλεκτικοί. Περιμένετε κάποιον που μπορεί να σας συναντήσει σε επίπεδο μυαλού, σώματος και ψυχής. Αν έχετε ήδη σχέση, ξεκουραστείτε. Θα χρειαστείτε την ενέργειά σας για την ώρα παιχνιδιού, γι’ αυτό ανοίξτε το πρόγραμμά σας και ξεκινήστε τις αγκαλιές. Αυτή η φάση της Αφροδίτης εντείνει την ανάγκη σας για ένωση. Αν είστε έτοιμοι για το δαχτυλίδι, κάντε τη συζήτηση πριν τις 15 Μαΐου ενόσω τα άστρα είναι στο πλευρό σας.

  • Ζυγός

Το Σάββατο ο καυτός Ήλιος περνά στον Ταύρο και στον παθιασμένο όγδοο Οίκο σας, και ανεβάζει τον ανοιξιάτικο πυρετό. Μέχρι τις 20 Μαΐου η υπερδύναμή σας είναι να τραβάτε σέξι θαυμαστές, όπως το φως τραβάει τα έντομα. Αλλά δεν είναι ο στόχος να αποκτήσετε άλλη μια κατάκτηση, καθώς ο όγδοος Οίκος ζητά κάτι σταθερό. Οι ελεύθεροι Ζυγοί ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο για τη δημιουργία ενός έντονου δεσμού που θα κρατήσει, με κάποιον ξεχωριστό. Τα ζευγάρια Ζυγοί μπορεί να πειραματιστούν με μερικές νέες τεχνικές αποπλάνησης.

Επίσης, αυτό το σαββατοκύριακο η ώθηση για ένωση αυξάνεται: Η κυβερνήτης σας η ρομαντική Αφροδίτη, μπαίνει στον έβδομο Οίκο σας των σχέσεων έως τις 15 Μαΐου. Τα θέματα δέσμευσης μπορεί να είναι η αχίλλειος πτέρνα του ζωδίου σας… Αλλά αυτή η φάση της Αφροδίτης θέλει να ποντάρετε τα πάντα. Βάλτε όλες τις μάρκες σας σε μια υποσχόμενη προοπτική. Αν δεν υπάρχει κάποια, ίσως μια αλλαγή περιβάλλοντος να αποκαλύψει έναν νέο, σέξι τύπο ανθρώπου. Απλώς σταματήστε να προσπαθείτε να κάνετε έναν παίκτη πρίγκιπα ή πριγκίπισσα, δεν είναι η ώρα να ποντάρετε σε κάτι απίθανο. Προτάσεις γάμου και άλλες από κοινού περιπέτειες, είναι στα χαρτιά για πολλούς Ζυγούς τώρα. Έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!

  • Σκορπιός

Αυτό το Σάββατο ο Ήλιος περνά στον έβδομο Οίκο σας των σχέσεων, ενεργοποιεί την ανάγκη σας για ένωση. Μήπως όμως το πολύ εκλεκτικό ζώδιό σας πρέπει να χαμηλώσει λίγο τα στάνταρ του; Κανείς δεν πρόκειται να καλύψει όλα σας τα κριτήρια. Μπορεί να μην βοηθάτε τον εαυτό σας, απορρίπτοντας κάποιον λόγω μερικών ελαττωμάτων. Για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες βάλτε περισσότερη ισορροπία στις φιλίες, στον έρωτα και στις επαγγελματικές σχέσεις σας. Βρείτε κοινό έδαφος ανακαλύπτοντας κοινά ενδιαφέροντα. Δυναμώστε τον δεσμό σας, κάνοντας ερωτήσεις αντί να υποθέτετε ότι ξέρετε τι έχει να πει ή τι έχει κάνει ο άλλος.

Επίσης, το σαββατοκύριακο ο πλανήτης της αγάπης η Αφροδίτη, περνά στον έκτο Οίκο σας της ευεξίας έως τις 15 Μαΐου και σας βοηθά να ανακαλύψετε τι δημιουργεί μια υγιή σχέση. Θα χρειαστείτε περισσότερη σιγουριά από ερωτικούς συντρόφους και φίλους κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης. Οι σχέσεις που βρίσκονται σε γκρίζα ζώνη θα πρέπει να ξεκαθαριστούν. Αν είστε ήδη δεσμευμένοι, αντιμετωπίστε τα πρακτικά θέματα: Δηλαδή συντονίστε τα προγράμματά σας και βοηθήστε ο ένας τον άλλο να τρώει πιο υγιεινά, να ξεκουράζεται περισσότερο και να χειρίζεται τα οικονομικά του. Δεν υπάρχει κάτι κακό στο να κάνετε τον σύντροφό σας στην κρεβατοκάμαρα, σύντροφο και στην άσκηση.

  • Τοξότης

Πατήστε παύση στον ηδονισμό, Τοξότες. Μετά από έναν τρελό και ανάλαφρο μήνα υπερβολής, ο Ήλιος περνά στον Ταύρο και στον έκτο Οίκο σας της υγείας από το Σάββατο έως τις 20 Μαΐου. Παραλείψτε τον έξτρα καπουτσίνο και επιλέξτε ένα σμούδι για καθαρή, πράσινη ενέργεια. Γεμίστε το πιάτο σας με φρέσκα λαχανικά και ελαττώστε τα ζωικά προϊόντα, το παραπάνω αλάτι και τη ζάχαρη. Βάλτε περισσότερη φροντίδα για τον εαυτό σας στη συνταγή: Καθημερινή κίνηση, μασάζ, βελονισμό ή ακόμα και θεραπεία σε σπα. Αφήστε τις βραδινές βόλτες και περάστε περισσότερες νύχτες ξεκούρασης και ανανέωσης –τις αξίζετε.

Αλλά μην περιοριστείτε τόσο, που να χάσετε κάθε χαρά της ζωής! Την ώρα που φεύγει ο Ήλιος από τον Κριό, ο πλανήτης της απόλαυσης η Αφροδίτη πιάνει τα ηνία και περνά στον Κριό έως τις 15 Μαΐου. Τις επόμενες τρεις εβδομάδες, ο έρωτας μπορεί να ανέβει σε καυτά επίπεδα. Μπορεί βέβαια να υπάρξουν δραματικές στροφές στην πλοκή… Αλλά όσο αφορά εσάς, αυτό κάνει την εμπειρία ακόμα πιο απολαυστική. Δεσμευμένοι ήδη; Βρείτε υγιείς διεξόδους για τον ενθουσιασμό σας: Χορό, αυθόρμητα ταξίδια, ελεύθερη πτώση για ζευγάρια. Δεν χρειάζεστε θεατρινισμούς για να ικανοποιηθείτε – υπενθυμίζετέ το αυτό στον εαυτό σας συχνά τις επόμενες εβδομάδες.

  • Αιγόκερως

Φώτα, κάμερα, δράση! Αυτό το Σάββατο ο Ήλιος περνά στον Ταύρο και στον παθιασμένο πέμπτο Οίκο σας, και θέτει σκηνικό για έρωτα και φήμη. Αλλά μην περιμένετε να συμβεί αυτό ενώ κρύβεστε στις σκιές. Θα πρέπει να βγείτε εκεί έξω πριν τις 20 Μαΐου, να δείξετε τα συναισθήματά σας και να εκφράζεστε χωρίς ντροπή. Εκμεταλλευτείτε αυτή την κοσμική χάρη και ανεβάστε στο μέγιστο τη γοητεία. Μπορεί να βρεθείτε μπροστά σε μερικούς σοβαρά δυναμικούς παίκτες σε αυτή τη φάση και θα πρέπει να είστε έτοιμοι για τα πάντα!

Μπορεί να σας γίνει εμμονή το καθάρισμα της φωλιάς σας αυτό το σαββατοκύριακο, καθώς η Αφροδίτη περνά στον Κριό και στη ζώνη του σπιτιού σας έως τις 15 Μαΐου. Οι χαρές της οργανωμένης ντουλάπας και της ισορροπίας βιβλίων και αξεσουάρ στα ράφια σας! Περιτριγυρίστε τον εαυτό σας με ομορφιά, θα είναι η καλύτερη θεραπεία για τις επόμενες εβδομάδες. Η Αφροδίτη κυβερνά επίσης την αγάπη και αυτός ο κύκλος ζητά στιγμές πίσω από κλειστές πόρτες. Ιδιωτικότητα, παρακαλώ! Ελεύθεροι; Αφήστε τη μαμά σας να παίξει την προξενήτρα… Και τους φίλους σας. Οι επιλογές τους θα σας εντυπωσιάσουν.

  • Υδροχόος

Ξυπνάτε από τη χειμερία νάρκη σας; Όχι ακόμα. Το σπίτι σας ποτέ δεν σας είχε φανεί τόσο ελκυστικό. Μετά από έναν κοινωνικό μήνα, ο Ήλιος περνά στον Ταύρο και στον τέταρτο Οίκο σας, ενεργοποιώντας την οικιακή ευτυχία έως τις 20 Μαΐου. Ήσασταν σε κίνηση και σχεδόν άδειοι από ενέργεια… Αλλά ευτυχώς τα άστρα σας δίνουν την έγκριση να χαλαρώσετε και να ξεκουραστείτε. Αναβαθμίστε το σπίτι σας για να το απολαύσετε περισσότερο. Έπειτα καλέστε τους φίλους σας για φαγητό, αντί να βγαίνετε κάθε βράδυ.

Έχετε ακόμα αρκετά κοινωνικά κόλπα στο μανίκι σας: Επίσης, το σαββατοκύριακο η ερωτική Αφροδίτη περνά στον Κριό και στον τρίτο Οίκο σας έως τις 15 Μαΐου. Πεταρίστε τις βλεφαρίδες σας χωρίς συγκράτηση, αλλά μην αγνοείτε κόκκινα σημαιάκια ή δαχτυλίδια στο δάχτυλο. Όλα έχουν πλάκα, μέχρι να πληγωθεί κάποιος… Και ενώ είστε έτοιμοι να πάρετε μερικά ρίσκα, θα πρέπει να φοράτε κράνος. Ευτυχώς, η καταστροφή δεν είναι απαραίτητο να είναι η μοίρα σας αν προσέξετε τα σημάδια. Κάποιος από τον κύκλο των φίλων σας δείχνει τώρα ερωτικές υποσχέσεις: Έκπληξη, έκπληξη. Σε σχέση; Βάλτε περισσότερα ραντεβού στο ημερολόγιο αμέσως!

  • Ιχθύες

Πόσο καλά ξέρετε τη γειτονιά σας, Ιχθύες; Το Σάββατο ο Ήλιος περνά στον τρίτο Οίκο σας της κοινότητας, και σας ενθαρρύνει να εξερευνήσετε νέα εδάφη στα δικά σας μέρη. Για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, το όνομα του παιχνιδιού είναι η τοπικότητα. Αφήστε τα κλειδιά του αυτοκίνητου και εξερευνήστε την περιοχή σας με τα πόδια ή τσεκάρετε μια νέα γειτονιά που ακμάζει. Μιλήστε με ανθρώπους που βλέπετε στη καφετέρια, δείτε μια έκθεση τέχνης ή κοιτάξτε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις γύρω σας. Αλλά να έχετε αυτοσυγκράτηση σε ό,τι έχει να κάνει με θεραπευτικές καταναλωτικές παρορμήσεις.

Η λαχτάρα σας για πολυτέλεια αυξάνεται αυτό το σαββατοκύριακο: Η Αφροδίτη, ο πλανήτης της ομορφιάς και της αγάπης, περνά στον Κριό και στον δεύτερο Οίκο σας των χρημάτων έως τις 15 Μαΐου. Το θέλετε, το θέλετε, το θέλετε πολύ πολύ πολύ… Αλλά περιμένετε! Μπορεί να βγάζει νόημα τώρα το να σπάσετε την μπάνκα για να αποκτήσετε κάτι όμορφο… Αλλά γιατί να μην δοκιμάσετε μια πιο λογική προσέγγιση; Δημιουργείστε έναν ειδικό λογαριασμό για τις αγορές σας, ώστε να μπορείτε να τις απολαμβάνετε χωρίς ενοχές. Στον έρωτα, η Αφροδίτη πατάει φρένο. Κόψτε ταχύτητα και απολαύστε το τελετουργικό του φλερτ. Αν βαδίζετε προς ένα ευτυχισμένο τέλος, γιατί βιάζεστε;

Πηγή: astro-live.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments