Ελλάδα

Μεγάλη εβδομάδα: Vegan στο Σύνταγμα ζήτησαν “να σταματήσει το σούβλισμα του αρνιού”

Μεγάλη εβδομάδα: Vegan στο Σύνταγμα ζήτησαν “να σταματήσει το σούβλισμα του αρνιού”
Συγκέντρωση vegan στην πλατεία Συντάγματος με αφίσες από κατακρεουργημένα ζώα. Ζήτησαν να σταματήσει το έθιμο του σουβλίματος του αρνιού. Κι όλα αυτά, δύο μέρες πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Να σταματήσει το έθιμο με το σούβλισμα του αρνιού ζήτησαν μερικές δεκάδες vegan που συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην πλατεία Συντάγματος, με αφορμή τη Μεγάλη Εβδομάδα που ξεκινάει μεθαύριο.

Αποφάσισαν να προχωρήσουν στη συγκεκριμένη κίνηση μόλις οχτώ ημέρες πριν από την Κυριακή του Πάσχα, ενώ είναι άγνωστο αν θα ακολουθήσουν και άλλες συγκεντρώσεις.

Κρατώντας φωτογραφίες σφαγμένων προβάτων ή αμνοεριφίων που πρόκειται να οδηγηθούν στο σφαγείο, οι vegan χαρακτήρισαν το έθιμο με το σούβλισμα του αρνιού «βάρβαρο» και ζήτησαν την κατάργηση του.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, πως η συντριπτική πλειοψηφία των vegan φορούσαν μαύρα γυαλιά και μαύρα ρούχα. Με λίγα λόγια, θύμιζαν σαν να πηγαίνουν σε… κηδεία, προφανώς για να στείλουν το μήνυμα που ήθελαν να περάσουν και με αυτό τον τρόπο.

Δείτε τις φωτογραφίες οι οποίες είναι λιγάκι… αποκρουστικές η αλήθεια είναι:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments