Αυτοκίνητο

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο: Έρχεται το ΙΧ που θα φορτίζει με τον ήλιο

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο: Έρχεται το ΙΧ που θα φορτίζει με τον ήλιο
Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει στην αγορά.

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν είναι κάτι που μοιάζει μακρινό. Εδώ και αρκετό καιρό οι εταιρίες έχουν ρίξει το βάρος τους σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Μια τέτοια πρόταση είναι έτοιμη να μας προσφέρει η Sono.

Πρόκειται για μια Γερμανική start up εταιρία που συνεργάζεται με την National Electric Vehicle Sweden (NEVS) για την κατασκευή του πρώτου ηλεκτροκίνητου οχήματος. Αυτό θα περιλαμβάνει ηλιακά πάνελ φόρτισης.

Από στέλεχος της Sono μάθαμε ότι μέσα στον επόμενο χρόνο θα ξεκινήσει η παραγωγή του πεντάθυρου hatchback Sion και αναμένεται να παράγονται περίπου 43.000 αυτοκίνητα το χρόνο. Το πλάνο είναι να κατασκευαστούν 260.000 οχήματα σε περίοδο 8 ετών, ανέφερε η εταιρεία.

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο: Το μέλλον είναι εδώ

H Sono έχει εξοπλίσει το αυτοκίνητο της με ηλιακά πάνελ σε όλη το την επιφάνεια τα οποία επεκτείνουν την αυτονομία του οχήματος κατά 34 χιλιόμετρα. Η φόρτιση των μπαταριών μέσω ηλεκτρικού ρεύματος προσδίδει μια αυτονομία 250 χιλιομέτρων.

Μια από τις καινοτόμες λειτουργίες που συγκεκριμένου μοντέλου είναι το γεγονός ότι θα μπορεί να γίνει και…φορτιστής άλλων οχημάτων από την ενέργεια που θα μαζεύει.

Το Sion θα κοστίσει 25.500 ευρώ και σύμφωνα με την εταιρεία έχουν ήδη λάβει 9.800 παραγγελίες για το αυτοκίνητο.

Η πρόθεση της εταιρίας είναι να προχωρήσει και στην παραγωγή άλλων μοντέλων, αλλά πάντα στην ίδια φιλοσοφία. Μένει να δούμε στην πράξη το συγκεκριμένο πρότζεκ που αφήνει πολλές υποσχέσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments