Διεθνή

Σεισμός τώρα: Ισχυρή σεισμική δόνηση στις Φιλιππίνες

Σεισμός τώρα: Ισχυρή σεισμική δόνηση στις Φιλιππίνες
Σεισμός τώρα στις Φιλιππίνες 60 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μανίλα.

Σεισμός τώρα: Ταρακουνήθηκαν για τα καλά στις Φιλιππίνες. Σύμφωνα με το Αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο το κεντρικό τμήμα των Φιλιππίνων βρέθηκε στο επίκεντρο σεισμικής δόνησης.

Το σεισμός σημειώθηκε στις 17:11 τοπική ώρα και συγκεκριμένα  60 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μανίλα σε βάθος 40 χιλιομέτρων. Το Reuters υποστηρίζει ότι έγινε αισθητός επιχειρηματική συνοικία της πρωτεύουσας Μανίλα.

Για την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Παραμένει άγνωστο αν ο σεισμός προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές ή τραυματισμούς κατοίκων της περιοχής.

Οι Φιλιππίνες είναι σεισμογενής περιοχή καθώς βρίσκεται στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» του Ειρηνικού, μία περιοχή όπου σημειώνονται συχνά σεισμοί και εκρήξεις ηφαιστείων.

Οι Φιλιππίνες είναι νησιωτική χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας. Το αρχιπέλαγος των Φιλιππίνων αποτελείται από 7.107 νησιά στον δυτικό Ειρηνικό ωκεανό, συνολικής έκτασης 300.000 τ.χλμ.. Έχουν πληθυσμό 107.190.081 σύμφωνα με επίσημη εκτίμηση του 2018. Πρωτεύουσα είναι η Μανίλα και μεγαλύτερη πόλη η πόλη του Κουεζόν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments