Πολιτική

Παπακώστα για Λυκουρέζο: Τα “μαζεύει” μετά την αγωγή – “Δεν αναφέρθηκα σε εκείνον”

Παπακώστα για Λυκουρέζο: Τα “μαζεύει” μετά την αγωγή – “Δεν αναφέρθηκα σε εκείνον”
Συγκρατημένη στις δηλώσεις της η Κατερίνα Παπακώστα μετά την αγωγή που κατέθεσε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Απάντηση στα όσα δήλωσε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος στην εκπομπή «Για την Ελλάδα» στην ΕΡΤ και στον δημοσιογράφο Σπύρο Χαριτάτο, με αφορμή τις δηλώσεις της Κατερίνας Παπακώστα, έδωσε η πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής και υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, με νέα δήλωσή της.

«Με πραγματική έκπληξη άκουσα τον κ. Αλέξανδρο Λυκουρέζο να κάνει λόγο για βαρύτατο ολίσθημά μου και για ατυχή προσπάθεια ανασκευής δήλωσής μου» αναφέρει στη νέα δήλωσή της η κ. Παπακώστα.

«Επαναλαμβάνω ότι η αρχική μου δήλωση αφορούσε απάντηση σε ερώτημα που δέχθηκα από δημοσιογράφο της δημόσιας τηλεόρασης σχετικά με την αποκαλούμενη από τον Τύπο «μαφία των φυλακών» και ήθελα να εξάρω το έργο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας» συνέχισε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, ξεκαθαρίζοντας πως «Σε καμία από τις δηλώσεις μου δεν αναφέρθηκα στον κ. Αλέξανδρο Λυκουρέζο, ο οποίος, όπως κάθε πολίτης που είναι ύποπτος ή κατηγορείται, έχει εκ του Νόμου το τεκμήριο της αθωότητας.

Φωτογραφία: Eurokinissi


Υπό αυτή την έννοια δεν προέβην σε ανασκευή δήλωσής μου επειδή ουδέποτε υπήρξε δήλωσή μου επί προσωπικού για πολίτη ο οποίος έχει εκκρεμή υπόθεση στη Δικαιοσύνη».

  • Λυκουρέζος: Δεν με αφορά η «μαφία των φυλακών», κακώς συνδέθηκε το όνομά μου

Κατηγορηματικός ότι «δεν με αφορά η «μαφία των φυλακών»» καθώς, όπως είπε, «κακώς συνδέθηκε το όνομά μου με αυτή την ιστορία» εμφανίστηκε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος στις πρώτες του δηλώσεις μετά την απόφαση ανακριτή-εισαγγελέα να τον αφήσουν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους μετά την πολύωρη απολογία του για την υπόθεση.

Ο ίδιος δήλωσε «νιώθω ικανοποίηση που σε αυτό το στάδιο ξεπεράστηκαν τα εμπόδια» ενώ μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι «έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους κριτές μου και θα αποδειχθεί σύντομα».

Ο κ. Λυκουρέζος εκτίμησε, επίσης, ότι «αναμφισβήτητα προσπάθησαν να δώσουν πολιτική χροιά στην υπόθεση».

Φωτογραφία: Eurokinissi


Την ίδια ώρα, σημείωσε ότι «εφόσον υπάρξουν ονόματα (σ.σ. που τον ενέπλεξαν στην υπόθεση της «μαφίας των φυλακών») θα τα πω».

«Αυτή τη στιγμή με ενδιαφέρει η δικηγορία, θα επιστρέψω στη μάχιμη δικηγορία» συμπλήρωσε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Ο δικηγόρος ρωτήθηκε και για την αναδίπλωση που επιχείρησε η Κατερίνα Παπακώστα μετά την «καταδίκη» για το πρόσωπό του ως μέλος «κυκλώματος» και απάντησε ότι «η αναδίπλωση ήταν ατυχέστατη» κάνοντας λόγο για «βάναυση» παραβίαση του νόμου που απαγορεύσει την έκφραση απόψεων όσον αφορά εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις από κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments