Ελλάδα

Φωτιά τώρα: Συναγερμός στο ΑΠΘ – Πυρκαγιά σε υπόγειο του Πανεπιστημίου (pics&vid)

Φωτιά τώρα: Συναγερμός στο ΑΠΘ – Πυρκαγιά σε υπόγειο του Πανεπιστημίου (pics&vid)
Φωτιά τώρα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Φωτιά τώρα: Πυρκαγιά σε υπόγειο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 09:00 το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης στο υπόγειο κτιρίου όπου στεγάζεται το τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ. Στο σημείο για κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 7 οχήματα.

Καπνοί εισχώρησαν και στα εργαστήρια του παρακείμενου Τμήματος Φυσικής, όπου όμως δεν έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής η ύπαρξη φωτιάς. Οι χώροι, όπου την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά βρισκόταν -λόγω των επικείμενων αργιών- σχετικά περιορισμένος αριθμός ατόμων -περίπου 100 φοιτητές, μέλη διδακτικού προσωπικού και υπάλληλοι του πανεπιστημίου- εκκενώθηκαν άμεσα, ενώ νεαρή που είχε εγκλωβιστεί σε ασανσέρ απεγκλωβίστηκε, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο κι αφού της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αποχώρησε.

Εικάζεται ότι η φωτιά μπορεί να οφείλεται και σε βραχυκύκλωμα στον μετασχηματιστή της ΔΕΗ που υπάρχει στο υπόγειο. «Ακούστηκε ένα μπαμ και έπεσε το ρεύμα», ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. Η φωτιά ξέσπασε κάτω από άγνωστες συνθήκες αλλά οι καπνοί ήταν πυκνοί δημιουργώντας πρόβλημα τόσο σε όσους βρίσκονταν εντός του κτιρίου, όσο και σε όσους συγκεντρώθηκαν απέξω.

Το γεγονός ότι πυκνοί καπνοί, που εξαπλώθηκαν μέχρι την ταράτσα του οκταώροφου κτηρίου, εμποδίζουν την ορατότητα, καθιστά δύσκολη την πρόσβαση των πυροσβεστών, οι οποίοι χρειάστηκε να σπάσουν υαλοπίνακες και λουκέτα για να εισέλθουν στα κτήρια. Επιτόπου βρίσκονται εκπρόσωποι των πρυτανικών αρχών και πρόεδροι σχολών και τμημάτων.

Φωτογραφίες: seleo

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments