Καιρός

Πρόγνωση καιρού: Έρχονται βροχές την Κυριακή του Πάσχα – Τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου (vid)

Πρόγνωση καιρού: Έρχονται βροχές την Κυριακή του Πάσχα – Τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου (vid)
Πρόγνωση καιρού: Η πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου.

Πρόγνωση καιρού: Άστατος θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Συγκεκριμένα αναμένεται συννεφιά, ζέστη και αφρικανική σκόνη. Μάλιστα την Κυριακή αναμένονται και βροχές κατά τόπους, ενώ η θερμοκρασία δεν θα είναι σταθερή, με τον παρουσιαστή καιρού να μας προτρέπει να έχουμε πάντα ζακέτα μαζί μας τις ημέρες αυτές.

Αναλυτικά τι αναφέρει:

Καιρός: Σκόνη «πνίγει» και σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, τη χώρα

Αποπνικτική θα είναι και σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, η ατμόσφαιρα εξαιτίας του φαινομένου της σκόνης από την Αφρική, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στη χώρα μας από το πρωί της Μεγάλης Τρίτης.

Στο βίντεο του meteo.gr που ακολουθεί, διακρίνεται η έντονη μεταφορά σκόνης (με αποχρώσεις του καφέ και του κόκκινου) κατά μήκος της Κεντρικής Μεσογείου, με υψηλές συγκεντρώσεις να φτάνουν έως και την Μ. Βρετανία και τη Σκανδιναβία.

Στην Ελλάδα, το φαινόμενο θα είναι ιδιαίτερα έντονο κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Πέμπτης και της Μεγάλης Παρασκευής, ενώ η σταδιακή υποχώρηση των υψηλών συγκεντρώσεων σκόνης αναμένεται να ξεκινήσει το απόγευμα του Μ. Σαββάτου. Όπως διακρίνεται στο βίντεο, οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο περιλαμβάνουν την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Για σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου 2019 αναμένονται νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες, θα υπάρχουν όμως και διαστήματα ηλιοφάνειας.

Σποραδικές και ασθενείς βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Τα πρώτα 30αρια στη θερμοκρασία Σύμφωνα με το meteo.gr, η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 8 έως 21 βαθμούς. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 9 έως 24. Στα δυτικά ηπειρωτικά από 15 έως 29. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 26. Στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 23. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 25. Στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 14 έως 21,. Στην Κρήτη από 16 έως 28 και τοπικά στα νοτιοανατολικά του νησιού έως 30 με 31 βαθμούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments