Πολιτική

Ευρωεκλογές 2019: Η ΝΔ για τις παραιτήσεις Ασημακοπούλου, Μάρκου και Μεϊμαράκη

Ευρωεκλογές 2019: Η ΝΔ για τις παραιτήσεις Ασημακοπούλου, Μάρκου και Μεϊμαράκη
Ευρωεκλογές 2019: Τι αναφέρει η ΝΔ στην ανακοίνωσή της μετά τις παραιτήσεις Ασημακοπούλου, Μάρκου και Μεϊμαράκη.

Ευρωεκλογές 2019: «Απορρίπτοντας την ντροπιαστική τροπολογία που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή για να επιτρέψει στην κ. Ελενα Κουντουρά, τον κ. Παν. Κουρουμπλή και τον κ. Σπ. Δανέλλη να παραμείνουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και αν δεν εκλεγούν ευρωβουλευτές, τα στελέχη της ΝΔ που διεκδικούν την είσοδό τους στην ευρωβουλή παραιτήθηκαν σήμερα από το ελληνικό κοινοβούλιο, όπως είχαν άλλωστε προαναγγείλει», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Η Πειραιώς προσθέτει ότι έτσι, «μετά τις παραιτήσεις του πρώην προέδρου της ΝΔ κ. Ευ. Μεϊμαράκη, και των βουλευτών Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου και Κατερίνας Μάρκου, τις έδρες της ΝΔ θα καταλάβουν η κ. Ζωή Ράπτη και ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, καθώς ο κ. Γιάννης Μιχελάκης γνωστοποίησε στη ΝΔ ότι δεν επιθυμεί να ορκιστεί βουλευτής, ούτε να διεκδικήσει την εκλογή του στις επόμενες εθνικές εκλογές».

Ευρωεκλογές 2019: Η Κατερίνα Μάρκου παραιτήθηκε από βουλευτής

Την παραίτησή από βουλευτής ανακοίνωσε η Κατερίνα Μάρκου, μετά τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, καθώς θα είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές με την Νέα Δημοκρατία. «Συνεπής με τη δέσμευσή μου να μην κάνω χρήση της φωτογραφικής τροπολογίας για το ασυμβίβαστο και για λόγους ηθικής τάξεως και αρχών που με αυτές πορεύτηκα σε όλο τον πολιτικό μου βίο, παραιτούμαι σήμερα από το βουλευτικό αξίωμα ώστε να είμαι υποψήφια στις ευρωεκλογές», γράφει στην επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Η έδρα της κυρίας Μάρκου επιστρέφει στο Ποτάμι, κόμμα με το οποίο είχε εκλεγεί και πρόκειται να την αναλάβει ο Νίκος Νυφούδης. Μάλιστα, μετά και την παραίτηση του Γιώργου Αμυρά για τους ίδιους λόγους, το Ποτάμι ανακτά δύο έδρες στη Βουλή και μπορεί έτσι να ανασυστήσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα.

Εκλογές 2019: Ο Μιχελάκης δεν θα ορκιστεί βουλευτής – Επιστρέφει την έδρα στη ΝΔ

Δεν πρόκειται να ορκιστεί βουλευτής και θα επιστρέψει την έδρα στη ΝΔ, έκανε γνωστό ο πρώην υπουργός Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος μετά την παραίτηση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από τη βουλευτική της έδρα στη B’ Αθήνας, είναι πρώτος επιλαχών βουλευτής. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο κ. Μιχελάκης γνωστοποιεί μέσω δήλωσής του ότι δεν πρόκειται να πολιτευθεί στις προσεχείς εθνικές εκλογές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments