Ελλάδα

Πρωτομαγιά 2019: Απεργία της ΠΝΟ – Δεμένα τα πλοία σε όλη τη χώρα

Πρωτομαγιά 2019: Απεργία της ΠΝΟ – Δεμένα τα πλοία σε όλη τη χώρα
Πρωτομαγιά 2019: Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) για την 24ωρη απεργία.

Πρωτομαγιά 2019: Σε 24ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Πρωτομαγιά (1/5) από τις 00.01 τα ξημερώματα έως 24.00 τα μεσάνυχτα, προχωράει η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Μεταξύ άλλων, το σωματείο των ναυτικών καλεί την κυβέρνηση και την εργοδοσία να δώσει επιτέλους λύσεις στα προβλήματα, ενώ ζητά τη συμμετοχή όλων στην απεργιακή κινητοποίηση.

Οι κινητοποιήσεις αφορούν τα πλοία όλων των κατηγοριών και ξεκινούν από τις 00.01 τα ξημερώματα έως 24.00 τα μεσάνυχτα της Πρωτομαγιάς. «Παρά τις συνεχείς πιέσεις και διαμαρτυρίες και τις αντίστοιχες υποσχέσεις των αρμοδίων, τα προβλήματα όχι μόνον δεν επιλύονται, αλλά εξακολουθούν να συσσωρεύονται καθημερινά, με αποκορύφωμα την εξακολούθηση εφαρμογής του νόμου για τις μειωμένες και ειδικές συνθέσεις στα επιβατικά μεσογειακά και ακτοπλοϊκά πλοία, τις συντάξεις, το ασφαλιστικό και τη συνεχιζόμενη παραβίαση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε ό,τι αφορά τις ώρες απασχόλησης», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Η ΠΝΟ ζητά από την κυβέρνηση να δώσει λύση στα χρόνια προβλήματα του κλάδου και ζητά τη μαζική συμμετοχή στην απεργία.

Πρωτομαγιά 2019: Πως θα κινηθούν τα Μέσα μαζικής μεταφοράς

Η πρώτη μέρα του Μαΐου είναι θεσπισμένη σε όλο τον κόσμο σαν εργατική αργία. Αυτό σημαίνει ότι η χώρα δεν θα λειτουργήσει στους κανονικούς της ρυθμούς. Αυτό επηρεάζει και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Κάποια από αυτά δεν θα κινηθούν καθόλου, ενώ κάποια άλλα θα έχουν μειωμένη δραστηριότητα σε σχέση με τις καθημερινές. Συγκεκριμένα ακινητοποιημένοι θα είναι την Τετάρτη οι συρμοί του ηλεκτρικού, τα λεωφορεία, και τα τρόλεϊ ενώ το μετρό θα λειτουργεί με ωράριο Κυριακής.

Πρωτομαγιά 2019: Αυτά αναφέρουν οι εργαζόμενοι

Οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ τονίζουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν: «Η Πρωτομαγιά είναι μέρα αγώνα, τιμής και μνήμης. Θυμόμαστε και τιμάμε τους πρωτοπόρους αγωνιστές και τα θύματα των εργατικών αγώνων για βελτίωση των συνθηκών δουλειάς, για αξιοπρεπείς αμοιβές, για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας. Ανασυγκροτούμαστε, θέτουμε τους στόχους μας και προχωράμε σε νέους αγώνες. Διεκδικούμε και παλεύουμε για την αναπλήρωση απωλειών από τις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας, για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και στις κοινωνικές παροχές.

Οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες έχουμε μπροστά μας και άλλα καθήκοντα: Υπερασπιζόμαστε τον δημόσιο χαρακτήρα των συγκοινωνιών, διεκδικούμε την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αγωνιζόμαστε για ασφαλείς, φθηνές συγκοινωνίες, με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας». Γι’ αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας αποφάσισε ομόφωνα την πραγματοποίηση 24ωρης Απεργίας την Τετάρτη 1 η του Μάη και την συμμετοχή στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments