Ελλάδα

Εξάρχεια: Ανακατάληψη χώρου από αντιεξουσιαστές

Εξάρχεια: Ανακατάληψη χώρου από αντιεξουσιαστές
Εξάρχεια: Ομάδα αντιεξουσιαστών προχώρησε σε ανακατάληψη χώρου που είχε σφραγιστεί από την Αστυνομία.

Τα Εξάρχεια βρίσκονται και πάλι στην επικαιρότητα. Ομάδα αντιεξουσιαστών προχώρησε σε ανακατάληψη χώρου που είχε σφραγιστεί από την Ελληνική Αστυνομία πριν από λίγες μέρες. Συγκεκριμένα το κτήριο βρίσκεται στην οδό Μπουμπουλίνας 42 λίγα μέτρα μακριά από την πλατεία Εξαρχείων. Στις 18 Απριλίου το κτήριο είχε γίνει στόχος της Αστυνομίας. Εκεί διέμεναν 68 πρόσφυγες και μετανάστες που απομακρύνθηκαν από το κτήριο. Μάλιστα η αστυνομία είχε καταφέρει να αποκλείσει κάθε είσοδο στο χώρο. Ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τους αναρχικούς να πάρουν και πάλι τον έλεγχο.

Εξάρχεια: Οι Αναρχικοί λένε ότι ήταν μόνο η αρχή

Η Αυτοοργανωμένη Κοινότητα Καταληψιών, Μεταναστών και Διεθνιστών, σε κείμενο που ανέβασε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου καλούσε αλληλέγγυους σε συγκέντρωση έξω από το κτίριο. Μάλιστα οι αναρχικοί μιλάνε για οργανωμένη επίθεση στις καταλήψεις από τον Φεβρουάριο του 2019.

“Οι επιχειρήσεις στις καταλήψεις στέγης συνοδεύτηκαν από επιχειρήσεις σε σπίτια όπου οι μπάτσοι είχαν πληροφορίες ότι όντως υπάρχουν ναρκωτικά προκειμένου όλο αυτό να παρουσιαστεί σαν μια ενιαία επιχείρηση κατά των ναρκωτικών. Αποτέλεσμα αυτών των επιχειρήσεων είναι, πολλοί από τους μετανάστες κατοίκους να βρίσκονται φυλακισμένοι στα κολαστήρια του κράτους, και οι υπόλοιποι άστεγοι», αναφέρει μεταξύ άλλων το κτήριο.

«Ο κοινός αγώνας των καταπιεσμένων είναι απειλή για την εξουσία και αυτόν τον αγώνα αποφασίσαμε να στεγάσουμε ανακαταλαμβάνοντας κομμάτι από το ‘χαμένο’ έδαφος, αυτό της Μπουμπουλίνας 42. Να οργανώσουμε την αντίσταση απέναντι στην καταστολή, την υπεράσπιση των καταλήψεων, της γειτονιάς και των ζωών μας”, αναφέρουν σε ανακοίνωση τους. Μάλιστα, οι αντιεξουσιαστές ξεκαθάρισαν ότι δεν θα σταματήσουν εκεί και θα προχωρήσουν σε ανακατάληψη και άλλων χώρων που είχε αποκλείσει η αστυνομία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments