Διεθνή

Βασίλισσα Ελισάβετ: Σήμερα θα δει το νεογέννητο βασιλικό μωρό

Βασίλισσα Ελισάβετ: Σήμερα θα δει το νεογέννητο βασιλικό μωρό
Η Βασίλισσα Ελισάβετ θα δει σήμερα για πρώτη φορά το τον νέο της δισέγγονο, τον γιο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν, όπως αναφέρουν στην Αγγλία.

Από το μεσημέρι της Δευτέρας ολόκληρη η Αγγλία μιλάει για τον ερχομό του γιου του Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ. Η Βασίλισσα Ελισάβετ αναμένεται να δει σήμερα το νέο της δισέγγονο, όπως αναφέρει το βρετανικό πρακτορείο «Press Association». Η 93χρονη μονάρχης έχει εγκατασταθεί εδώ και μερικές ημέρες στο κάστρο του Γουίνσδορ. Δηλαδή, πολύ κοντά στην αγροικία Φρόγκμορ, όπου διαμένουν ο Χάρι και η Μέγκαν. Οι νέοι γονείς ετοιμάζουν σήμερα την πρώτη δημόσια εμφάνιση του μωρού τους, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό.

Το πρώτο παιδί του ζευγαριού γεννήθηκε στο κάστρο του Γουίνσδορ. Η έλευση του έγινε δεκτή με τεράστιο ενθουσιασμό στη Βρετανία. Μάλιστα, ο ευτυχέστατος πατέρας έσπασε μέχρι και το πρωτόκολλο από τη… χαρά του. Βλέπετε, ο Πρίγκιπας Χάρι βγήκε και μίλησε ο ίδιος στους δημοσιογράφους. Κάτι το οποίο απαγορεύεται ρητά. Παρόλα αυτά ο ίδιος δεν έδειξε να νοιάζεται και ιδιαίτερα για τα… πρωτόκολλα, μπροστά στο πρώτο του παιδί.

«Τρελάθηκε» και ο Πρίγκιπας Κάρολος με το εγγόνι του

Μια ημέρα μετά τη γέννηση του βασιλικού μωρού ήταν σειρά του Πρίγκιπα Καρόλου να μιλήσει για την έλευση του εγγονού του. Ο διάδοχος του Αγγλικού θρόνου δεν έκρυψε τη χαρά του  για τον ερχομό του υγιέστατου αγοριού. «Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο ενθουσιασμένοι από τα νέα και ανυπομονούμε να δούμε από κοντά το μωρό, όταν επιστρέψουμε», είπε χαρακτηριστικά σε πολίτες που του ευχήθηκαν στη διάρκεια επίσκεψης του στο Βερολίνο.

Η είδηση της γέννησης του παιδιού, όμως, δεν έφερε χαρά μόνο στον Πρίγκιπα Κάρολο. Κι αυτό γιατί αρκετοί Βρετανοί και τουρίστες πανηγύρισαν με σαμπάνιες τον ερχομό του έξω από το κάστρο του Γουίνσδορ. Μάλιστα, κρατούσαν βρετανικές και αμερικανικές σημαίες, για να τιμήσουν τους δύο γονείς. Παράλληλα, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν και έξω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ για να γιορτάσουν τον ερχομό του μωρού. Στην είσοδο του Παλατιού βρισκόταν, όπως ορίζει το πρωτόκολλο από το 1937, το καβαλέτο με την ανακοίνωση γέννησης του νέου μέλους της βασιλικής οικογένειας.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Χάρι και η Μέγκαν θέλησαν να τιμήσουν και την Πριγκίπισσα Νταϊάνα αμέσως μετά τον ερχομό του βασιλικού μωρού. Έτσι, αρχικά ενημέρωσαν, ως είθισται, τη βασίλισσα Ελισάβετ, τον δούκα του Εδιμβούργου, Πρίγκιπα Κάρολο, τη δούκισσα της Κορνουάλης και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον. Ωστόσο, στη συνέχεια μοιράστηκαν τα ευχάριστα νέα και με τα αδέρφια της Νταϊάνα. Τον κόμη Σπένσερ, τη λαίδη Τζέιν Φέλοους και την λαίδη Σάρα Μακκορκοντέιλ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments