Καιρός

Ο καιρός τρελάθηκε: Έντονη κακοκαιρία τις επόμενες μέρες – Δείτε αναλυτική πρόβλεψη και χάρτες

Ο καιρός τρελάθηκε: Έντονη κακοκαιρία τις επόμενες μέρες – Δείτε αναλυτική πρόβλεψη και χάρτες
Συνεχόμενες εναλλαγές θα έχει ο καιρός τις επόμενες ημέρες.

Συνεχόμενες εναλλαγές θα έχει ο καιρός τις επόμενες ημέρες. Οι εναλλαγές αυτές θα ξεκινήσουν από την ερχόμενη Κυριακή (12/5) και θα διαρκέσουν για έξι μέρες.  Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες που από την Κυριακή μέχρι και την Τρίτη θα περάσουν σχεδόν από ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ -μοιραία- θα προκαλέσουν και αρκετά σημαντικά πτώση της θερμοκρασίας, σε σχέση με τα σημερινά -κανονικά- για την εποχή επίπεδα. Η αστάθεια και τα φαινόμενα, τα οποία τοπικά δεν αποκλείεται να είναι και έντονα τη Δευτέρα και την Τρίτη (κυρίως) θα διατηρηθούν μέχρι και την Παρασκευή. Από εκεί και έπειτα φαίνεται ο καιρός να μπαίνει σε καθαρά ανοιξιάτικους, σχεδόν καλοκαιρινούς ρυθμούς. Το Σαββατοκύριακο των εκλογών η θερμοκρασία θα φτάσει 30 βαθμούς Κελσίου.

Στον χάρτη που ακολουθεί θα δείτε αναλυτικά την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών, όπου ξεκάθαρα φαίνεται η επιδείνωση που ξεκινά από την Κυριακή:

Στον επόμενο χάρτη καταγράφεται η πτώση της θερμοκρασίας από τη Δευτέρα, αλλά και η ξεκάθαρη άνοδός της από τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας και καθ’ όλη τη διάρκεια της επόμενης:

  • Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες μέχρι και την Τετάρτη (15/5)

Σάββατο (11/5)

Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και βελτίωση από το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή (12/5)

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σταδιακά στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες, τη νύχτα στο Ιόνιο και την Ήπειρο πιθανώς ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και από τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, από το απόγευμα στο Ιόνιο 6 μποφόρ ενισχυόμενοι τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Δευτέρα (13/5)

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και βαθμιαία το βόρειο Αιγαίο νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ , με εξασθένηση στα δυτικά από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Τρίτη (14/5) και Τετάρτη (15/5)

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι την Τετάρτη στα δυτικά σε δυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments