Ελλάδα

Δημήτρης Κουφοντίνας: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την άδεια του

Δημήτρης Κουφοντίνας: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την άδεια του
Δημήτρης Κουφοντίνας: Το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Βόλου ζήτησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, παρενέβη στην υπόθεση της απόρριψης του αιτήματος του μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα, για χορήγηση άδειας. Νωρίτερα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών του Βόλου, με ομόφωνο βούλευμά του, απέρριψε τη νέα αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα για χορήγηση νέας άδειας. Κατόπιν αυτού, η κ. Δημητρίου ζήτησε το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Βόλου καθώς και τον ιατρικό φάκελο του Δημήτρη Κουφοντίνα, όπως και την έκθεση της κοινωνικής λειτουργού της φυλακής, προκειμένου να τα μελετήσει.

Ακόμη, ζήτησε και το τελευταίο ιατρικό πιστοποιητικό από το νοσοκομείο του Βόλου, όπου νοσηλεύεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετά την απεργία πείνας που ξεκίνησε στις 2 Μαΐου και, όπως έχει δηλώσει, δεν προτίθεται να σταματήσει. Σε περίπτωση κατά την οποία η κ. Δημητρίου έχει διαφορετική άποψη από την κρίση του Δικαστικού Συμβούλιου έχει τη δυνατότητα να ζητήσει την αναίρεση του βουλεύματος.

  • Τι συνέβη

Tο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών του Βόλου απέρριψε τη νέα αίτηση του μέλους της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα για χορήγηση νέας άδειας. Με το υπ΄αριθμόν 93/2019 βούλευμά τους, ομόφωνα οι δικαστές του Συμβούλιου Πλημμελειοδικών Βόλου, υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση και για δεύτερη φορά έκριναν ότι ο πολυισοβίτης της 17 Ν δεν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου για να του χορηγηθεί άδεια.

Ο Κουφοντίνας νοσηλεύεται από την περασμένη Δευτέρα στο «Αχιλλοπούλειο» νοσοκομείο Βόλου, όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία την τέταρτη ημέρα αφ’ ότου άρχισε απεργία πείνας, επειδή του αρνήθηκαν την έβδομη κατά σειρά άδεια που είχε αιτηθεί. Ο ισοβίτης κατάδικος που μεταφέρθηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου, εξετάστηκε από τους γιατρούς και διαπιστώθηκε ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας. Έκτοτε κρατείται φρουρούμενος σε ειδικό χώρο, σε υπόγειο του νοσηλευτικού ιδρύματος, γεγονός που έχει προκαλέσει την αντίδρασή του, καθώς θεωρεί τις συνθήκες κράτησής του «απάνθρωπες και βάναυσες».

Αρνείται να δεχτεί ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και να δεχτεί τροφή και νερό σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικοινώνησε με τη διοίκηση του «Αχιλλοπούλειου» νοσοκομείου, όπου αναμένουν την επίσημη δικαστική απόφαση για τη μη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα και θα ενεργήσουν αναλόγως για τη μεταφορά του στις φυλακές Κασσαβετείας Βόλου ή για τη συνέχιση της παραμονής του στο νοσοκομείο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments