Διεθνή

Άλκης Δαυίδ: Συνελήφθη ο Ελληνοκύπριος μεγιστάνας – Μετέφερε κάνναβη 5.000 σπόρους κάνναβης

Άλκης Δαυίδ: Συνελήφθη ο Ελληνοκύπριος μεγιστάνας – Μετέφερε κάνναβη 5.000 σπόρους κάνναβης
Ο Άλκης Δαυίδ μαζί με τον συνέταιρό του μετέφεραν σπόρους κάνναβης με σκοπό να ξεκινήσουν μία μονάδα παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης στο νησί.

Σε περιπέτειες μπήκε για ακόμη μία φορά Άλκης Δαυίδ. Ο Ελληνοκύπριος δισεκατομμυριούχος συνελήφθη από τις τελωνειακές αρχές του νησιού Saint Kitts στην Καραϊβική επειδή μετέφερε κάνναβη αξίας 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων. Όπως μεταδίδει o Φιλελεύθερος Κύπρου, ο Δαυίδ μαζί με τον συνέταιρό του μετέφεραν 5.000 σπόρους κάνναβης με σκοπό να ξεκινήσουν μία μονάδα παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης στο νησί.

Ο επιχειρηματίας, μαζί με τον Ergen και τον διάσημο ηθοποιό Τζόναθαν Ρις Μέγιερς που τους συνόδευε, συνελήφθησαν αρχικά στο αεροδρόμιο κατά την άφιξή τους αλλά λίγο αργότερα αφέθησαν ελεύθεροι. Λίγες μέρες αργότερα ο Δαυίδ συνελήφθη και πάλι, ενώ προσπαθούσε να αναχωρήσει από τη χώρα, πλήρωσε εγγύηση 30.000 δολάρια, ενώ παρέδωσε και τα ταξιδιωτικά του έγραφα.

Σε γραπτή δήλωση, οι δύο συνέταιροι διευκρινίζουν πως στόχος τους είναι να παράγουν φαρμακευτική κάνναβη στο νησιωτικό κράτος, γεγονός που θα αποφέρει σημαντικά οφέλη στην οικονομία του και θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας. Μάλιστα, χαρακτηρίζουν στημένη την υπόθεση της σύλληψης και ήδη έχουν φθάσει στο νησί οι δικηγόροι τους και ετοιμάζονται να απαντήσουν με μηνύσεις εναντίον του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως αναφέρουν, είχαν συνάντηση και με τον πρωθυπουργό της χώρας ενώ εργάζονται στενά με πρώην βουλευτή και ντόπιους επιχειρηματίες.

Λένε ότι οι συνομιλίες αυτές κατέρρευσαν και οδήγησαν στη σύλληψή τους, ότι έχουν ήδη φθάσει στο νησί οι δικηγόροι τους και ετοιμάζονται να απαντήσουν με μηνύσεις εναντίον του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης αυτή την εβδομάδα. Από την πλευρά του το γραφείο του πρωθυπουργού Τίμοθι Χάρις σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως δεν θα επιτραπεί σε αλλοδαπούς να έχουν οποιοδήποτε πλεονέκτημα έναντι ντόπιων επιχειρηματιών κατά τη δημιουργία βιομηχανίας κάνναβης και διευκρινίζουν πως δεν έχουν δώσει οποιαδήποτε άδεια για εισαγωγή σπόρων κάνναβης στη χώρα.

Ο Άλκης Δαυίδ είπε στη DailyMail: «Η πεθερά και η σύζυγος του Τζόναθαν Ρις Μέγιερς υποβλήθηκαν σε σωματική έρευνα. Μετά την έρευνα φύγαμε από το αεροδρόμιο, αλλά μας συνέλαβαν όταν προσπαθήσαμε να φύγουμε από το νησί μερικές μέρες αργότερα». Ο Δαυίδ αφέθηκε ελεύθερος αφού κατέβαλε εγγύηση ύψους 30.000 δολαρίων και διατάχθηκε να παραδώσει όλα τα ταξιδιωτικά του έγγραφα στις τοπικές Αρχές.

Έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί στο δικαστήριο την Τρίτη

Ο συνεταίρος του συνελήφθη λίγες μέρες αργότερα για κατοχή ναρκωτικών, που σύμφωνα με τον Δαυίδ πρόκειται για κεταμίνη ιατρικής χρήσης και παραμένει κρατούμενος. Ο Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας χαρακτηρίζει «στημένη» τη σύλληψη του Έργκεντ. «Υποφέρει από διπολική διαταραχή και αυτό είναι το φάρμακό του. Συζητούσε με τον πρωθυπουργό Χάρις όταν ξαφνικά συνελήφθη από τις Αρχές», είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments