Ελλάδα

Ιωάννα Κούρτοβικ: «Ο Κουφοντίνας έχει χάσει 12.5 κιλά από την απεργία πείνας»

Ιωάννα Κούρτοβικ: «Ο Κουφοντίνας έχει χάσει 12.5 κιλά από την απεργία πείνας»
Η Ιωάννα Κούρτοβικ εξέδωσε δελτίου Τύπου και αποκάλυψε ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει επιδεινώσει αρκετά την υγεία του.

Η Ιωάννα Κούρτοβικ είναι η δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα. Ο καταδικασμένος τρομοκράτης έχει ξεκινήσει απεργία πείνας εξαιτίας της μη χορήγησης άδειας από τις φυλακές Βόλου. Η συνήγορος του έδωσε στη δημοσιότητα ένα δελτίο Τύπου και αναφέρεται στις κρίσιμες ώρες που περνάει ο πελάτης της.

Στην ανακοίνωση της αναφέρει, ότι ο Λουκάς της 17 Νοέμβρη έχει χάσει 12.5 κιλά και η κατάσταση της υγείας του παραμένει κρίσιμη. Παράλληλα ζητάει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει πράξη τα λόγια της για την κατάργηση του Εισαγγελικού βέτο. Με επιστολή του πριν λίγες μέρες ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα σταματήσει την απεργία πείνας αν δεν δικαιωθεί.

Ιωάννα Κούρτοβικ: Αναλυτικά όσα αναφέρει το δελτίο Τύπου για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

«Προς ενημέρωση, σας κοινοποιούμε την ιατρική γνωμάτευση που εκδόθηκε, με αίτηση της οικογένειας, από το Γενικό Νοσοκομείο του Βόλου και από τον επιβλέποντα παθολόγο ιατρό Χαράλαμπο Μάνδρο, σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Όπως προκύπτει από αυτήν, ο απεργός έχει απωλέσει μέχρι σήμερα 12,5 κιλά, -περίπου αντιστοιχεί σε απώλεια βάρους ενός κιλού σε κάθε μέρα απεργίας πείνας- και συνολικά το 15% του βάρους του, και παρουσιάζει γενικευμένη αδυναμία, ορθοστατική υπόταση, σημεία αφυδάτωσης και απίσχνασης.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ενημέρωση της οικογένειας από τον επιβλέποντα νεφρολόγο, παρουσιάζει υπεροξέωση, δηλαδή αυξημένη παρουσία οξέος στο αίμα και πτώση του Ph, εξέλιξη που θεωρείται επικίνδυνη για την πρόκληση νεφρικής ανεπαρκείας και συναφών βλαβών που μπορεί να μην είναι αναστρέψιμες.

Σημειώνουμε ότι από τον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου έχει δοθεί εντολή για αναγκαστική σίτιση την οποία αρνείται ο απεργός και ως προς την οποία, οι υπεύθυνοι γιατροί του νοσοκομείου θεωρούν ότι κωλύονται να εφαρμόσουν ενάντια στη θέλησή του (η σχετική πρακτική θεωρείται, όπως είναι γνωστό, βασανιστήριο).

Εξάλλου, με δεδομένο το αδιέξοδο που δημιουργεί η επιδείνωση της κατάστασης και οι περιορισμοί του νομικού πλαισίου, η μόνη δυνατότητα για να εμποδισθεί μια αποτρεπτέα εξέλιξη των πραγμάτων, είναι να προχωρήσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης στην νομοθετική τροποποίηση των διατάξεων εκείνων του σωφρονιστικού νόμου που συνεχώς παράγουν αδιέξοδες και άδικες καταστάσεις, στερώντας από την πρόσβαση σε δικαιώματα κρατουμένους που δικαιούνται σε αυτά και εκθέτοντας τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς σε πιέσεις, για λήψη αποφάσεων σκοπιμότητας και όχι ουσίας: Στην κατάργηση του εισαγγελικού βέτο, για την οποία το κυβερνών κόμμα είχε δεσμευτεί σε προηγούμενα στάδια, πριν από την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας» αναφέρει η ανακοίνωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments