Ελλάδα

Τζέφρι Πάιατ: “Ξύπνησα από έναν παιδαριώδη βανδαλισμό”

Τζέφρι Πάιατ: “Ξύπνησα από έναν παιδαριώδη βανδαλισμό”
Η ανάρτηση του Τζέφρι Πάιατ για την καταδρομική επίθεση στο σπίτι του που βρίσκεται δίπλα στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

Να “ελαφρύνει” την όλη κατάσταση θέλησε ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, μετά την επίθεση με μπογιές και καπνογόνα κατά της οικείας του στο κέντρο της Αθήνας. Χαρακτηριστικά, ο Πάιατ έγραψε στο twitter ότι «με ξύπνησε ένας παιδιάστικος βανδαλισμός» και πρόσθεσε ότι «οι ένοχοι θα τιμωρηθούν από το νόμο».

«Καλημέρα, σήμερα ξύπνησα με έναν παιδαριώδη βανδαλισμό έξω από το σπίτι μου και θα συνεχίσω να εργάζομαι με τις ελληνικές αρχές για να τιμωρηθούν οι ένοχοι σύμφωνα με τον νόμο. Η καταστροφή της ιδιοκτησίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία», έγραψε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρέσβης στο λογαριασμό του στο Twitter.

Άγνωστοι τα ξημερώματα της Τετάρτης πέταξαν μπογιές στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, δίπλα στην πρεσβεία των ΗΠΑ, και εξαφανίστηκαν.

Η αστυνομία κινητοποιήθηκε στην γύρω περιοχή και, σύμφωνα με πληροφορίες, προχώρησαν σε οκτώ προσαγωγές. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως μια ομάδα δέκα ατόμων, που είχαν επιβιβαστεί σε πέντε μοτοσυκλέτες, πέρασε έξω από το σπίτι του Πρέσβη στους Αμπελόκηπους. Οι δράστες πέταξαν μπογιές και ένα καπνογόνο στην είσοδο του σπιτιού και έφυγαν με μεγάλη ταχύτητα.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η ομάδα ΔΙΑΣ και έφτασαν στο σημείο, όπως και αστυνομικοί με περιπολικά. Οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε οκτώ προσαγωγές και αυτή την ώρα εξετάζονται στα γραφεία της ΓΑΔΑ.  Προκαλεί ερωτηματικά, πάντως, το γεγονός πως οι δράστες έφτασαν με μεγάλη ευκολία έξω από το σπίτι του Αμερικανού πρέσβη. Κι αυτό διότι η περιοχή φυλάσσεται σε μεγάλο βαθμό, παρ’ όλα αυτά οι μοτοσυκλετιστές έφτασαν με μεγάλη ευκολία και έδρασαν στο σπίτι του Τζέφρι Πάιατ.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Τρίτης, καταδρομική επίθεση με βόμβες μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής πραγματοποίησαν κουκουλοφόροι. Νωρίτερα άγνωστα άτομα έκαψαν το αυτοκίνητο της αστυνομικής συντάκτριας Μίνας Καραμήτρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments