Lifestyle

Dana International: Η επιστροφή στη Eurovision 2019 (vid)

Dana International: Η επιστροφή στη Eurovision 2019 (vid)
Η Dana International (Σάρον Κοέν όπως είναι το πραγματικό της όνομα) είναι τραγουδίστρια της ποπ και έχει κυκλοφορήσει οχτώ άλμπουμ με μεγάλη επιτυχία. Χθες επανεμφανίστηκε στη Eurovision 2019.

Στη σκηνή της Eurovision 2019 επέστρεψε η Dana International μετά τη μεγάλη της νίκη το 1998 στο Μπέρμιγχαμ. Η Σάρον Κοέν όπως είναι το πραγματικό της όνομα είναι τραγουδίστρια της ποπ και έχει κυκλοφορήσει οχτώ άλμπουμ με μεγάλη επιτυχία.

Η Dana, γεννήθηκε στο Τελ Αβίβ ως Γιάρον Κοέν, και μετά τη νίκη της στο διαγωνισμό έγινε σύμβολο για την κοινότητα των ΛΟΑΤΚ σε όλο τον κόσμο.

Στο χθεσινό πρώτο ημιτελικό η τραγουδίστρια εμφανίστηκε για να μεταδώσει ένα πολύ δυνατό μήνυμα αγάπης πέρα από φυλή, θρησκεία και εθνότητα. Την ώρα του τραγουδιού την γιγαντοοθόνη πίσω της εμφανιζόντουσαν ζευγάρια από το κοινό να φιλιούνται.

Λίγο πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η Dana International ανέβασε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram την ώρα που χορεύει στους ρυθμούς της ελληνικής συμμετοχής «Βetter Love».

Ενδιαφέρον έχει η ανάρτηση της Dana International στο Instagram, η οποία τη δείχνει να χορεύει ενώ ακούγεται το «Better Love» και η ελληνική συμετοχή με την Κατερίνα Ντούσκα:

View this post on Instagram

A post shared by Dana International (@danainternational) on

Η Dana International έχει κυκλοφορήσει οκτώ άλμπουμ και τρία επιπρόσθετα συλλογικά άλμπουμ. Είναι κυρίως γνωστή για τη νίκη της στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 1998 στο Μπέρμιγχαμ με το τραγούδι «Diva». Η Dana μετά από την επιτυχία με τα άλμπουμ Free (1999), Yoter Veyoter (2001), HaHalom HaEfshari (2002) και Hakol Ze Letova (2007), εκπροσώπησε το Ισραήλ στην Eurovision για δεύτερη φορά το 2011, αυτή τη φορά με το τραγούδι “Ding Dong”, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στον τελικό. Την ίδια χρονιά, έγινε κριτής στον τηλεοπτικό διαγωνισμό ταλέντων Ισραηλινών μουσικών Kokhav Nolad.

View this post on Instagram

Bassa, Sabba! @nettabarzi

A post shared by Dana International (@danainternational) on

Η Σάρον γεννήθηκε στο Τελ Αβίβ ως Γιάρον Κοέν από μια οικογένεια με καταγωγή από Υεμένη, Ισραήλ και Ρουμανία. Σε μια συνέντευξη, είπε ότι ο παππούς της προέρχεται από τη Ρουμανία. Αν και γεννήθηκε άντρας, άλλαξε σε γυναίκα από πολύ μικρή ηλικία. Ήθελε να γίνει τραγουδιστής από την ηλικία των οκτώ, όταν παρακολούθησε την Ισραηλινή τραγουδίστρια Ofra Haza να ερμηνεύει το τραγούδι «Chai» στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision του 1993. Παρά το γεγονός ότι η οικογένεια ήταν αρκετά φτωχή, η μητέρα της εργάστηκε για να πληρώσει για τα μαθήματα μουσικής, και δήλωσε ότι η παιδική της ηλικία ήταν ευτυχισμένη. Έκανε outing ως τρανσέξουαλ στην ηλικία των 13 ετών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments