Οικονομία

120 δόσεις: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για ένταξη στη ρύθμιση

120 δόσεις: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για ένταξη στη ρύθμιση
Με ευρύτατη πλειοψηφία ψηφίστηκε από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τις 120 δόσεις και οι τροπολογίες για την 13η σύνταξη και τη μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα, εστίαση και ενέργεια.

Μετά και την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις, οι πολίτες αναμένουν να ανοίξουν οι ηλεκτρονικές εφαρμογές για ένταξη στη σχετική ρύθμιση. Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει μέχρι και την Παρασκευή 17 Μαΐου. Η  πλατφόρμα για τη ρύθμιση χρεών προς τα Ταμεία, η εφαρμογή θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου. Για τα χρέη προς την Εφορία θα μείνει ανοιχτή μέχρι τις 28 Ιουνίου αλλά δεν αποκλείεται να δοθεί και μικρή παράταση.

Τα βήματα για την ένταξη στη ρύθμιση των χρεών προς τα Ταμεία:

  • Ο οφειλέτης χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης) και τον ΑΦΜ, θα εισέρχεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ για να δει ποιο ακριβώς είναι το ύψος του χρέους του.
  • Κατόπιν θα ενημερώνεται για το διπλό «κούρεμα» της βασικής οφειλής κατά περίπου 55% και των προσαυξήσεων κατά 85%.
  • Στην επόμενη σελίδα θα βλέπει το τελικό ποσό που θα πρέπει να πληρώσει το οποίο θα είναι μειωμένο κατά στο 68% με 70% και τον αριθμό των δόσεων μέσα στις οποίες μπορεί να εξοφλήσει την οφειλή του και φυσικά το ύψος της μηνιαίας δόσης.
  • Εάν οφειλέτης αποδεχθεί το ύψος της νέας μειωμένης οφειλής θα προχωρήσει ηλεκτρονικά στην αποδοχή της νέας ρύθμισης της οφειλής του.

Να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις ψηφίστηκε σήμερα με ευρύτατη πλειοψηφία.  Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, η ΔΗΣΥ, η ΧΑ και το Ποτάμι. Το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων ψήφισαν «παρών». Τις τροπολογίες για τον ΦΠΑ και τη 13η σύνταξη υπερψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, η ΔΗΣΥ, η ΧΑ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων. Το ΚΚΕ ψήφισε «παρών».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments