Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας για τις παροχές: «Τα μέτρα δεν είναι προεκλογικά κόλπα»

Αλέξης Τσίπρας για τις παροχές: «Τα μέτρα δεν είναι προεκλογικά κόλπα»
Ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στη Βουλή τόνισε ότι οι παροχές δεν είναι προεκλογικά κόλπα.

Αλέξης Τσίπρας για τις παροχές: Σήμερα είναι η καταλυτική μέρα για την ψήφιση των παροχών από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία ο πρωθυπουργός της χώρας στην ομιλία του τόνισε πως είναι μια ιστορική στιγμή για τον Ελληνικό λαό μετά τις θυσίες που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια.

Για άλλη μια φορά υποστήριξε ότι αυτά τα μέτρα ελάφρυνσης δεν είναι κάτι παροδικό. Σύμφωνα με τον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ η Ελληνική οικονομία έχει τη δυνατότητα για κάτι τέτοιο.

Αλέξης Τσίπρας για τις παροχές: Είναι μια ιστορική μέρα

«Ζήτησα τον λόγο καθώς είναι μια ιστορική στιγμή για το ελληνικό Κοινοβούλιο, μετά από 8 χρόνια θυσιών για τους Έλληνες πολίτες. Είμαι χαρούμενος που θα δω να ψηφίζουν σήμερα όλες οι πτέρυγες της Βουλής την ρύθμιση για τις οφειλές και την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Μειώνουμε και τον ΦΠΑ στην ενέργεια, μέτρο που αφορά κάθε νοικοκυριό και θα φανεί από Δευτέρα στους προϋπολογισμούς του, αλλά και στις επιχειρήσεις.

Ψηφίζουμε και ένα μέτρο που αφορά 2,5 εκατ. συνταξιούχους. Η 13η σύνταξη είναι ένα μέτρο με ιδιαίτερο συμβολισμό. Δέσμευσή μας είναι ότι όσο βελτιώνεται η κατάσταση της οικονομίας, τόσο θα αυξάνεται το ποσό», ήταν τα λόγια του Έλληνα πρωθυπουργού από το βήμα της βουλής.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε ξανά στα μέτρα που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα.

  • Την ευνοϊκή ρύθμιση για εκατομμύρια συμπολίτες μας, που την αναμένουν πώς και πώς, για τις 120 δόσεις
  • Τη ρύθμιση οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες και ΟΤΑ
  • Τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%.
  • Τη μετάταξη, επίσης, όλων των τροφίμων από τον συντελεστή 24% στον συντελεστή 13%.

Τέλος ο πρωθυπουργός έριξε «καρφιά» για την αντιπολίτευση μιλώντας για «την αντίφαση της αντιπολίτευσης η οποία από τη μία καταγγέλλει τα μέτρα και από την άλλη τα ψηφίζει – εμένα πάντως μου αρκεί που τα ψηφίζετε», κατέληξε.

Διαβάστε Eπίσης