Πολιτική

Ευκλείδης Τσακαλώτος: “Έχουμε και καβάτζα για τις παροχές αν χρειαστεί”

Ευκλείδης Τσακαλώτος: “Έχουμε και καβάτζα για τις παροχές αν χρειαστεί”
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από το βήμα της Βουλής αποκάλυψε πως η κυβέρνηση έχει "καβάτζα" για τις παροχές αν χρειαστεί.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος βρέθηκε στη Βουλή για την ψήφιση των παροχών. Ο υπουργός οικονομικών έδωσε απαντήσεις σε όσους έχουν αμφιβολίες για το πόσο υλοποιήσιμο είναι το πλάνο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κ. Τσακαλώτος αποκάλυψε πως ακόμα και αν κάτι δεν πάει καλά, η Κυβέρνηση έχει μια “καβάτζα”. Ωστόσο δεν διευκρίνισε από που προέρχεται αυτή.

Παράλληλα έστειλε το δικό του μήνυμα προς τους Ευρωπαίους αξιωματούχους. Μάλιστα, στην τοποθέτηση του τόνισε πως αν κάθε φορά που οι Ευρωπαίοι είχαν ενστάσεις, έπαιρνε ένα ευρώ τώρα θα έκανε διακοπές στις Μπαχάμες.

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Οι διακοπές στις Μπαχάμες

“Αν έπαιρνα ένα ευρώ για κάθε φορά που έκανε Ευρωπαίος αξιωματούχος είχε ανησυχίες, στεναχώρια και προβληματισμούς για την πολιτική μας και τα μέτρα που παίρνουμε θα είχα τουλάχιστον μαζέψει τόσα χρήματα για να πάω με κάποια παρέα στη Σαντορίνη για 10 μέρες. Αν έπαιρνα ένα ευρώ και κάθε φορά που είχαμε αναπαραγωγή αυτής της είδησης τότε θα μπορούσα να πάω ένα χρόνο στις Μπαχάμες”, ήταν η αρχική τοποθέτηση του υπουργού.

Στη συνέχεια ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση δουλεύει πάνω σε ένα πλάνο συμμαχιών με άλλα Κράτη. Παράλληλα τόνισε πως υπάρχει καβάτζα για τις παροχές αν κάτι δεν πάει καλά.

“Έχουμε κοστολόγηση τα μέτρα του 2019 είναι πάνω από ένα δις αλλά κερδίζουμε και 200 εκατομμύρια από τις δόσεις και τα νούμερα είναι συντηρητικά. Έχουμε και «καβάτζα» αν δεν πάει κάτι καλά, έτσι δουλεύει αυτή η κυβέρνηση με αριθμούς, πάνω σε αριθμούς κάνουμε πολιτική, πάνω στους αριθμούς και δεν μεταμορφώνουμε τους αριθμούς για να κάνουμε την πολιτική που θέλουμε.Έχουμε πρόγραμμα και σχέδιο για την ανάπτυξη”.

Ο υπουργός οικονομικών ισχυρίστηκε ότι η πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να κάνει ισορροπημένη πολιτική δίνοντας κάτι σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. “Εμείς το 2019 κάναμε μια ισορροπημένη πολιτική δεν θα τα δώσουμε ούτε όλα στους φόρους, ούτε όλα στις συντάξεις. Η δική μας πολιτική είναι κάτι για όλους δεν βάζουμε όλα τα αυγά σε ένα καλάθι. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε διαφορετικές ομάδες που έχουν υποφέρει. Έχουμε πλήρη κατανόηση ότι αυτές οι ομάδες είναι πολλές και θα συνεχίσουν να χρειάζονται βοήθεια. Πρέπει να αλλάξουμε την ισορροπία δύναμης ανάμεσα στην εργασία και το κεφάλαιο”.

Φυσικά, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστα τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το ενδεχόμενο να υπάρχει 7μερη εργασία αν συμφωνήσουν ο εργαζόμενος με τον εργοδότη .

“Επειδή είμαι καλός άνθρωπος θα πάρω την εκδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη για επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων. Αν είναι έτσι τότε ανακοίνωσε το απόλυτο τίποτα. Αυτό ισχύει εδώ και χρόνια . Ποιο είναι το καινούργιο σχέδιο που ανακοίνωσε; Ότι οι εταιρείες θα δουλεύουν εφτά μέρες. Ή θα πείτε ότι ο κ. Μητσοτάκης όντως θέλει την επταήμερη εργασία ή ότι ανακοίνωσε το απόλυτο τίποτα”, κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments