Πολιτική

Γιώργος Παπανδρέου: Να ανοίξουμε το δρόμο της αξιοπρέπειας, της ελπίδας και της προοπτική

Γιώργος Παπανδρέου: Να ανοίξουμε το δρόμο της αξιοπρέπειας, της ελπίδας και της προοπτική
Τι είπε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου, στο χαιρετισμό που απηύθυνε απόψε κατά την διάρκεια της πολιτικής συγκέντρωσης που οργάνωσε το Κίνημα Αλλαγής.

«Έχουμε συναίσθηση της ευθύνης μας και θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, να γυρίσει επιτέλους ο τροχός της ιστορίας. Να ανοίξουμε το δρόμο της αξιοπρέπειας, της ελπίδας και της προοπτικής. Με ενότητα και πίστη στις μεγάλες δυνατότητές μας, χτίζουμε την παράταξή μας για να ‘ναι πάλι πρωταγωνιστής των εξελίξεων». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου, στο χαιρετισμό που απηύθυνε απόψε κατά την διάρκεια της πολιτικής συγκέντρωσης που οργάνωσε το Κίνημα Αλλαγής στο κλειστό γήπεδο της ΕΑΠ, με ομιλήτρια την Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, επεσήμανε ότι «πρόκειται για μια κρίσιμη πολιτική μάχη, μια μεγάλη πολιτική μάχη για την Ελλάδα και την Ευρώπη» και πρόσθεσε: «Είναι μια μάχη που θα κρίνει αν θα ξεφύγουμε από την κρίση και το τέλμα, για μια βιώσιμη προοπτική και ελπίδα. Αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, για την αυτοδιοίκηση, για τη Βουλή, για την Ευρωβουλή».

Σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του, ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι «είναι πολλά τα ψέματα που μας ταΐζουν, συνήθως, οι ισχυροί της γης» και πρόσθεσε: «Είναι ψέμα πως οι εκλογές δεν αλλάζουν τίποτα. Είναι ψέμα πως η Δημοκρατία δεν έχει κόπο. Είναι ψέμα πως δεν υπάρχει Αριστερά και Δεξιά – ψέμα επινοημένο από όσους θέλουν να μας κοιμίσουν, ή να μας απογοητεύσουν, να γίνουμε παθητικοί, και έτσι να προστατεύσουν τις επιλογές τους σε βάρος της κοινωνίας και υπέρ των λίγων, των ημέτερων, των κολλητών.»

«Εμείς» συνέχισε, «πιστεύουμε στον πολίτη, παλεύουμε για τον πολίτη, τον πολίτη συμμέτοχο στις αποφάσεις, τον πολίτη που μπορεί και λειτουργεί συλλογικά, τον πολίτη κριτικά σκεπτόμενο και ενεργό, με τεκμηρίωση και όχι απλά με το θυμικό του». Επίσης, ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι «υπάρχει διέξοδος και αυτή είναι η προοδευτική διέξοδος, αρκεί στις εκλογικές μάχες που έρχονται, οι πολίτες να συμμετάσχουν και να στείλουν ισχυρό μήνυμα».

«Η αλλαγή» πρόσθεσε σε αυτό το σημείο, «είναι η μόνη βιώσιμη προοπτική για να μην ξαναζήσουμε μια κρίση όπως αυτή που βιώνουμε και η στρατηγική μας στόχευση είναι αυτονόητη: Αλλάζουμε την Ελλάδα για να απαλλαγούμε από τον πελατειασμό που αποτελεί την πηγή των δεινών, που συντηρεί τη συντήρηση. Αλλάζουμε την Ευρώπη για να απαλλαγούμε από τη συντήρηση που συντηρεί τις ελίτ και επιβάλει την Ευρώπη των λίγων». Μάλιστα, όπως τόνισε σε αυτό το σημείο, «οι δυνάμεις του σοσιαλισμού και της δημοκρατίας αποτελούν τη λύση του προβλήματος – της ανισότητας, της αδικίας και της στρεβλής ανάπτυξης και ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, μπορώ να διαβεβαιώσω ότι οι σοσιαλιστικές δυνάμεις στέκονται σήμερα απέναντι στην τεράστια συγκέντρωση ισχύος και πλούτου στα χέρια των λίγων στην παγκόσμια οικονομία.»

Ακόμη, ο Γιώργος Παπανδρέου υπογράμμισε ότι «η παράταξή μας, έδωσε μάχες, συγκρούστηκε και εδραίωσε τη δημοκρατία, πολέμησε τις ανισότητες, μας έδωσε αξιοπρέπεια» και συμπλήρωσε: «Μας έκανε να αισθανθούμε ισχυροί, με φωνή δυνατή διεθνώς, φτάσαμε να καταγραφούμε στις 25 πιο ισχυρές χώρες του κόσμου. Η παράταξη μας άλλαξε τη μοίρα των Ελλήνων και όλοι μαζί μπορούμε να το ξανακάνουμε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments