Video

Eurovision 2019: Προκάλεσε ντόρο η ανατρεπτική εμφάνιση της Ισλανδίας (vid)

Eurovision 2019: Προκάλεσε ντόρο η ανατρεπτική εμφάνιση της Ισλανδίας (vid)
Eurovision 2019: Έναν πιο... ροκ αέρα έφερε στο διαγωνισμό τραγουδιού η Ισλανδία, η οποία τράβηξε την προσοχή του κοινού.

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision 2019, με τις πρώτες 17 χώρες να ρίχνονται στη «μάχη». Οι δέκα από αυτές, ανάμεσα τους και η Ελλάδα με την Κύπρο, προκρίθηκαν στο μεγάλο τελικό. Από τις χώρες που πήραν την πρόκριση αρκετές ήταν αυτές που έκαναν εντύπωση με την εμφάνιση τους. Άλλες το πέτυχαν για τους εντελώς λάθος λόγους. Για παράδειγμα το Σαν Μαρίνο ναι μεν πέρασε στον τελικό, αλλά ο περισσότερος κόσμος θεώρησε αρκετά κακή την αισθητική του.  Βέβαια, υπήρξαν και συμμετοχές σαν αυτή της Ισλανδίας που τράβηξαν το ενδιαφέρον του κοινού, με το ανατρεπτικό στυλ τους.

Το τραγούδι των Σκανδιναβών είναι ιδιαίτερα εναλλακτικό σε σχέση με τα όσα έχουμε συνηθίσει στη Eurovision εδώ και αρκετά χρόνια. Το τριμελές συγκρότημα Hatari εκπροσωπεί φέτος την Ισλανδία με το κομμάτι «Hatrid Mun Sigra» που σημαίνει «Το μίσος θα νικήσει». Παρά το γεγονός ότι τα λόγια μεταφέρουν ένα αισιόδοξο και αφυπνιστικό μήνυμα, η επίδραση τους δεν φαίνεται να είναι και τόσο άμεση.

Στο σκηνικό τους επικρατεί κόκκινος φωτισμός ενώ τα πυροτεχνήματα και οι καπνοί είναι έντονα ως στοιχεία. Στο κέντρο της σκηνής υπάρχει ένα κλουβί και πάνω ενώ όλοι είναι ντυμένοι με μαύρα δερμάτινα. Ο ήχος του τραγουδιού θα μπορούσε να θεωρηθεί λίγο «επιθετικός» και τα κρουστά του συγκροτήματος ακούγονται πολύ έντονα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προγνωστικά θέλουν το συγκεκριμένο τραγούδι να βρίσκεται στα φαβορί για τη νίκη στη φετινή Eurovision.

Η εμφάνιση τους δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη και από το twitter. Μάλιστα υπήρχαν αρκετά ευφάνταστα σχόλια για τη συμμετοχή της Ισλανδίας:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments