Αθλητισμός

Μάντσεστερ Σίτι: Κίνδυνος αποκλεισμού από το Champions League

Μάντσεστερ Σίτι: Κίνδυνος αποκλεισμού από το Champions League
Λίγες μέρες μετά την κατάκτηση της Premier League, η Μάντσεστερ Σίτι αντιμετωπίζει κίνδυνο αποκλεισμού από το Champions League λόγω του Financial Fair Play. Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Οι «New York Times» αποκάλυψαν τη Δευτέρα ότι η Μάντσεστερ Σίτι ενδέχεται να τιμωρηθεί για ένα έτος με αποκλεισμό από το Champions League, για οικονομικές παρατυπίες στο Financial Fair Play, με την UEFA να ανακοινώνει το πρωί της Πέμπτης (16/5) ότι ο αγγλικός σύλλογος παραπέμπεται στο δικαστικό μέρος του συμβουλίου του οικονομικού ελέγχου.

«O υπεύθυνος της έρευνας του CFCB, αφού συμβουλεύτηκε από τα άλλα μέλη του ανεξάρτητου τμήματος έρευνας του συμβουλίου του οικονομικού ελέγχου, αποφάσισε σήμερα να παραπέμψει τη Μάντσεστερ Σίτι στο δικαστικό τμήμα του CFCB, αφού η έρευνα ολοκληρώθηκε.

Η UEFA δεν θα κάνει κανένα άλλο σχόλιο στο ζήτημα μέχρι να ανακοινωθεί η απόφαση» ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Η Μάντσεστερ Σίτι εξέδωσε ανακοίνωση δηλώνοντας απογοητευμένη με την εξέλιξη, αλλά και όχι έκπληκτη και τόνισε ότι η ομάδα θα αθωωθεί.

«Η Μάντσεστερ Σίτι είναι απογοητευμένη, αλλά όχι έκπληκτη, από την ξαφνική ανακοίνωση της απόφασης του υπεύθυνου της έρευνας, Ιβ Λετέρμ. Η Μάντσεστερ Σίτι είναι αισιόδοξη ότι θα αθωωθεί όταν η υπόθεση ελεγχθεί από ένα ανεξάρτητο δικαστικό τμήμα.

Οι κατηγορίες για οικονομικές παρατυπίες παραμένουν εσφαλμένες, ενώ αγνοούνται αδιαμφισβήτητα αποδεικτικά στοιχεία που δόθηκαν στο CFCB. Η απόφαση περιλαμβάνει λάθη και μπερδέματα. Το κλαμπ διαπίστωσε ότι η διαδικασία είναι εντελώς μη ικανοποιητική και εχθρική», αναφέρουν οι «Πολίτες».

Διαβάστε Eπίσης