Ελλάδα
pagenews.gr / Ελλάδα / Μετρό Θεσσαλονίκης: Σήμερα τα αποκαλυπτήρια των βαγονιών
Μετρό Θεσσαλονίκης: Σήμερα τα αποκαλυπτήρια των βαγονιών | Pagenews.gr
Pagenews Team

Στις ράγες του αμαξοστασίου του μετρό Θεσσαλονίκης στην Πυλαία θα αφιχθεί σήμερα τις 10.00 το πρωί ο πρώτος συρμός του μητροπολιτικού σιδηροδρόμου της πόλης. Για το λόγο αυτό η Αττικό Μετρό έχει διοργανώσει ειδική εκδήλωση παρουσίασης παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη που έφτασε χθες στη Θεσσαλονίκη με την αμαξοστοιχία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

«Ιστορική ημέρα για τη Θεσσαλονίκη, η οποία μετά από τα… σαράντα κύματα που πέρασε με τις τρύπες, τις καθυστερήσεις και τις μόνιμα εγκατεστημένες λαμαρίνες, σήμερα μπαίνει πια στην τελική φάση, της οργάνωσης για τη λειτουργία του Μετρό» έγραψε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε., Γιάννης Μυλόπουλος σε σχετική ανάρτηση του στο facebook.

Θυμίζουμε πως χθες μεταφέρθηκαν οδικώς από το Ρέτζιο Ντι Καλάμπρια μέχρι τη Θεσσαλονίκη τα τέσσερα βαγόνια που αποτελούν τον πρώτο συρμό του Μετρό Θεσσαλονίκης, τα οποία αφίχθησαν στην πόλη στις 5.30 τα ξημερώματα, πάνω σε δύο τράκτορες (νταλίκες).

Τα τέσσερα βαγόνια, συνολικού μήκους άνω των 51 μέτρων (περίπου 13 μέτρων έκαστο), βρίσκονται πλέον στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη, ώστε να ακολουθήσει η τοποθέτησή τους με γερανό πάνω στις ράγες, η συναρμολόγησή τους, τα αποκαλυπτήρια και τελικά η έναρξη των δοκιμών και των δοκιμαστικών δρομολογίων. Μάλιστα, στον χώρο τοποθετήθηκε ειδική σιδηροτροχιά, εν είδει σιδερένιας ράμπας, ειδικά για την υποδοχή του συρμού, κατά την εκφόρτωσή του από τους τράκτορες.

Ετικέτες: 
2019