Μedia

Mastechef: Η μεγάλη και συγκινητική απόφαση του Ζαχίρ μετά το παιχνίδι

Mastechef: Η μεγάλη και συγκινητική απόφαση του Ζαχίρ μετά το παιχνίδι
Masterchef: Λίγο καιρό μετά την αποχώρηση του από το παιχνίδι μαγειρικής, ο Ζαχίρ συνεχίζει να συγκινεί με τις αποφάσεις του.

Ο Ζαχίρ συγκίνησε άπαντες στο Masterchef από την πρώτη μέρα που βρέθηκε στο παιχνίδι. Ο ίδιος από αναγκάστηκε να φύγει στο Ιράν σε ηλικία μόλις 11 ετών. Μάλιστα εκεί συνάντησε πάρα πολλές δυσκολίες. «Οι αστυνομικές αρχές με βασάνιζαν και μου έγδερναν το σώμα. Από τα 11 του αναγκάστηκα να δουλεύω σε οικοδομή, χωρίς να έχω καν τα προς το ζην», ανέφερε στους κριτές κατά τη διάρκεια της οντισιόν του.

Ο ίδιος είχε αναφέρει ότι αναγκαζόταν να κοιμάται στα παγκάκια όταν ήρθε στην Ελλάδα. «Το όνειρο μου ήταν να σπουδάσω μαγειρική. Ήμουν άστεγος και κοιμόμουν σε ένα παγκάκι, το πρωί δούλευα και το βράδυ πήγαινα σχολείο», είχε πει χαρακτηριστικά τότε. Μεταξύ άλλων, ο Ζαχίρ πρόσθεσε πως 2009, έχασε την αδερφή του και τον πατέρα του στον πόλεμο, ενώ δεν μπορούσε για κάποιες μέρες να βρει την μητέρα του, μην ξέροντας αν ζει ή όχι, γεγονός που του προκάλεσε ένα γερό ψυχολογικό σοκ.

Παράλληλα, δεν έκρυψε από τους κριτές και την ρατσιστική εμπειρία που έζησε αναζητώντας δουλειά στη χώρα μας. Ένας υποψήφιος εργοδότης του δήλωσε τηλεφωνικά πως «δεν είναι μαλ@@ας να τον πάρει στη δουλειά, αφού είναι Αφγανός». Όπως ήταν λογικό η ιστορία του συγκίνησε τους κριτές. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ο Ζαχίρ έδινε το 100% των μαγειρικών του δυνατοτήτων, ώστε να τον κρίνουν αντικειμενικά.

Αμέσως μετά την αποχώρηση του από το παιχνίδι μαγειρικής πήρε μια πολύ μεγάλη και συγκινητική απόφαση. Ο Αφγανός παίκτης θα βρεθεί, τις επόμενες ημέρες, στη Μυτιλήνη, στον καταυλισμό με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Εκεί θα μαγειρέψει γι’ αυτούς, αφιλοκερδώς. Ο Ζαχίρ θέλει να προσφέρει, όπως αποδεικνύεται, σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, καθώς κι αυτός έχει περάσει δύσκολα στη ζωή του.

Θυμηθείτε το βίντεο με τη συγκλονιστική ιστορία του:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments