Αυτοδιοίκηση

Αποτελέσματα δημοτικών εκλογών: Ο Γιώργος Ορφανός ίσως ζητήσει επανακαταμέτρηση στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Αποτελέσματα δημοτικών εκλογών: Ο Γιώργος Ορφανός ίσως ζητήσει επανακαταμέτρηση στον Δήμο Θεσσαλονίκης
Τα τελικά αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στη Θεσσαλονίκη δεν έχουν φτάσει ακόμα και ο Γιώργος Ορφανός αναρωτιέται για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η καθυστέρηση. Τι αναφέρει ο Ταχιάος.

Για πρωτοφανή καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων από το Υπουργείο Εσωτερικών για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Ορφανός. «40 ώρες χωρίς τελικό αποτέλεσμα για τον Δ. Θεσσαλονίκης», σχολιάζει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του.

Ο κ. Ορφανός ξεκαθαρίζει ότι «η θέση της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον» για τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών της Κυριακής 26 Μαΐου 2019 θα δοθεί με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων».

«Η πρωτοφανής αυτή καθυστέρηση δεν συνάδει με την Δημοκρατία και το πολίτευμα της χώρας μας. Το τελικό αποτέλεσμα του α’ γύρου των εκλογών είναι αυτό που θα σχολιάσουμε και το οποίο θα μας υποδείξει τις όποιες επόμενες ενέργειές μας», σημειώνει.

«Δεν μπορώ να μη σχολιάσω ότι η περίφημη “ενσωμάτωση” βαδίζει σαν χελώνα. Καταλαβαίνω και τον Γιώργο και με τον Κωνσταντίνο που έχουν κάθε δίκιο να διαμαρτύρονται. Κυρίως όμως πρέπει να διαμαρτύρονται οι πολίτες που 16 ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν το αποτέλεσμα. Στον 21ο αιώνα ζούμε, τι στο καλό;» σχολίασε δεικτικά ο Νίκος Ταχιάος.

Παρά την καθυστέρηση ενσωμάτωσης των αποτελεσμάτων κλειδωμένη θεωρείται η 2η θέση από τον Κωνσταντίνο Ζέρβα ο οποίος περνά στο β γύρο για λίγους ψήφους διαφορά από τον Γιώργο Ορφανό. Σύμφωνα με πληροφορίες αν η διαφορά είναι πάρα πολύ μικρή ενδέχεται η παράταξη του Γιώργου Ορφανού να καταθέσει ένσταση στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, ζητώντας επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων .

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments