Αθλητισμός

Σαρούνας Μαρτσουλιόνις: Ο θρύλος του μπάσκετ που εξελέγη Ευρωβουλευτής, αλλά αρνείται το έδρανο

Σαρούνας Μαρτσουλιόνις: Ο θρύλος του μπάσκετ που εξελέγη Ευρωβουλευτής, αλλά αρνείται το έδρανο
Ο Σαρούνας Μαρτσουλιόνις επιθυμεί να παραμείνει στη χώρα για να συνεχίσει να βοηθά τους νέους

Ο πάλαι ποτέ αστέρας του μπάσκετ της Λιθουανίας, Σαρούνας Μαρτσουλιόνις, εξελέγη ευρωβουλευτής στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, όμως αρνείται το έδρανο της Ευρωβουλή, αναφέροντας ότι δεν έχει τις απαιτούμενες – πολιτικές – γνώσεις. Επίσης τόνισε ότι επιθυμεί να παραμείνει στη Λιθουανία, προκειμένου να βοηθά τους νέους.

Ο παλαίμαχος σπουδαίος άσος, που αγωνίστηκε και στο NBA, είναι ένας από τους ελάχιστους που έχει αρνηθεί να αναλάβει τα καθήκοντα του ευρωβουλευτή, καθώς όπως λέει ο ίδιος δεν έχει την κατάλληλη κατάρτιση. Ο Λιθουανός θρύλος του μπάσκετ συγκέντρωσε στις πρόσφατες Ευρωεκλογές συνολικά 32,591 ψήφους με το κόμμα των Αγροτών και των Πράσινων.

«Νιώθω μεγάλη ευθύνη. Η ψήφος του κοινού δείχνει την εμπιστοσύνη τους σε μένα και τις ιδέες μου, για την ποιότητα ζωής των ανθρώπων», είχε αναφέρει μετά την εκλογή του και στη συνέχεια εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει στη χώρα για να συνεχίσει να βοηθά τους νέους, θεωρώντας πιο χρήσιμο τον εαυτό του σε αυτόν τον τομέα.

Ποιος είναι ο Σαρούνας Μαρτσουλιόνις

Ο Μαρτσουλιόνις θεωρείται ένας από τους καλύτερους Λιθουανούς παίκτες όλων των εποχών, ενώ είναι ένας από τους πρώτους Ευρωπαίους που αγωνίστηκαν στο ΝΒΑ, κάνοντας το υπερατλαντικό ταξίδι μαζί με τον Ντράζεν Πέτροβιτς και τον Βλάντε Ντίβατς τη σεζόν 1989/90.

Ο αεικίνητος γκαρντ αγωνίστηκε στο ΝΒΑ από το 1989 έως και το 1997, φορώντας τις φανέλες των Γουόριορς, των Σουπερσόνικς, των Κινγκς και των Νάγκετς, έχοντας 12.8 πόντους, 2.3 ριμπάουντ και 2.2 ασίστ μέσο όρο, ενώ είναι και μέλος του Hall of Fame.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments