Ελλάδα

Εκλογές 2019 – Πως ψηφίζω: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για τον δεύτερο γύρο

Εκλογές 2019 – Πως ψηφίζω: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για τον δεύτερο γύρο
Με τον δεύτερο γύρο της 2ας Ιουνίου ολοκληρώνονται οι αυτοδιοικητικές εκλογές 2019, σε όσες περιοχές δεν βγήκε νικητής από την πρώτη εβδομάδα. Δείτε πως και που ψηφίζετε.

Να ψηφίσουν και για τον β’ γύρο των στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 καλούνται στις 2 Ιουνίου οι κάτοικοι των Δήμων και των Περιφερειών στις οποίες δεν υπήρξε νικητής. Το Υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε στην ενημέρωση  των ψηφοφόρων για το πού και πώς θα ψηφίσουν στις επαναληπτικές εκλογές. Συνολικά, σε 51 δήμους της Περιφέρειας Αττικής θα επαναληφθεί η ψηφοφορία καθώς οι υποψήφιοι δεν μπόρεσαν να συγκεντρώσουν πάνω από το 50% για να εκλεγούν από τον πρώτο γύρο.

Έτσι λοιπόν, οι κάτοικοι των δήμων και των περιφερειών που δεν υπήρξε νικητής, καλούνται να αποφασίσουν στον 2ο γύρο ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο της πρώτης Κυριακής 26η Μαΐου. Οι δήμοι που έβγαλαν από την πρώτη Κυριακή δήμαρχο (σε όσους δήμους και Περιφέρειες δεν υπήρξε συνδυασμός που συγκέντρωσε το 50% συν 1 ψήφο), θα ψηφίσουν μόνο για την Περιφέρεια που τους αντιστοιχεί.

Πως ψηφίζω: Τι θα γίνει στον β’ γύρο

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα και καταστήματα ψηφοφορίας που χρησιμοποιήθηκαν και για την πρώτη ψηφοφορία (26 Μαΐου 2019). Οι Εφορευτικές Επιτροπές θα είναι ακριβώς οι ίδιες, με τους ίδιους Αντιπροσώπους της Δικαστικής Αρχής και τους ίδιους Εφόρους Αντιπροσώπων της Δικαστικής Αρχής. Για την υποστήριξη του έργου των Εφορευτικών Επιτροπών θα οριστεί ένας Γραμματέας.

Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές 07:00 με 19:00. Κατά την επαναληπτική ψηφοφορία, ο εκλογέας δεν σημειώνει σταυρό προτίμησης σε κανέναν υποψήφιο Σύμβουλο, δεδομένου ότι η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μόνο ανάμεσα στους υποψηφίους Περιφερειάρχες ή τους υποψήφιους Δημάρχους των δύο (2) Συνδυασμών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους κατά την πρώτη ψηφοφορία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments