Αθλητισμός

ΑΕΚ: Μόντε, Ριμπέιρο και… παραμονή Πόνσε στη λίστα του Καρντόσο

ΑΕΚ: Μόντε, Ριμπέιρο και… παραμονή Πόνσε στη λίστα του Καρντόσο
Η ΑΕΚ αρχίζει τον νέο σχεδιασμό της με τον Μιγκέλ Καρντόσο, ο οποίος προκρίνει τις δικές του λύσεις όσον αφορά τη στελέχωση του ρόστερ των «κιτρινόμαυρων».

Το μεταγραφικό σχεδιασμό της ενόψει της νέας σεζόν έχει αρχίσει να δημιουργεί η ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν ήδη κάποιες λύσεις παικτών στο μυαλό τους. Ωστόσο, η πρόσληψη του Μιγκέλ Καρντόσο άλλαξε άρδην τα δεδομένα. Κι αυτό γιατί, ο Πορτογάλος τεχνικός έχει ήδη απορρίψει περιπτώσεις για την Ένωση, όπως ο Χόλμεν ή ο Βράνιες, που βρίσκονταν προηγουμένως σε πρώτο πλάνο. Αν και για τον Βόσνιο στόπερ κανείς δεν μπορεί να πάρει… όρκο, ο Καρντόσο αντί των δύο παικτών προκρίνει τη λύση του Νέλσον Μόντε.

Οι δύο άνδρες έχουν συνεργαστεί άψογα στη Ρίο Άβε και ο 23χρονος στόπερ τώρα είναι ελεύθερος, αποτελώντας μια προσιτή περίπτωση, αλλά όχι τη μόνη. Στη μεσαία γραμμή, όπου ο Καρντόσο είπε «όχι» και για την απόκτηση του Άλεφ, πλην του Ζεράλδες, που στην πατρίδα του θεωρούν πως ήδη κατευθύνεται προς τα Σπάτα, άλλος ένας που βρίσκεται ψηλά στη λίστα, είναι ο Ρούμπεν Ριμπέιρο. Ο 32χρονος «άσος» μπορεί να αγωνιστεί ως κεντρικός χαφ, αλλά και στα πλάγια, ενώ οι δύο άνδρες επίσης έχουν συνεργαστεί.

Στην επίθεση, ο Καρντόσο θα είναι πλήρως ικανοποιημένος αν η ΑΕΚ μπορέσει να αποκτήσει τον Εζέκιελ Πόνσε. Ο ίδιος, μάλιστα, πρόκειται άμεσα να προσεγγίσει τον Αργεντίνο επιθετικό, ώστε να υπάρξει συμφωνία για την παραμονή του και έπειτα να αρχίσουν οι συζητήσεις με τη Ρόμα, για την φόρμουλα, με την οποία θα μπορούσε να αποκτηθεί.

ΑΕΚ: Τελευταία προσπάθεια για Πόνσε

Η ΑΕΚ τράβηξε το καλοκαίρι το… πρώτο λαχείο με την απόκτηση του Εζέκιελ Πόνσε ως δανεικού από τη Ρόμα. Η θητεία του στους κιτρινόμαυρους όμως ολοκληρώθηκε και ο Πόνσε θα επιστρέψει και πάλι στην ιταλική ομάδα. Στην Ένωση δεδομένα ψάχνουν για σέντερ φορ και αν και οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ τους, καταβάλουν μια τελευταία προσπάθεια για να φέρουν πίσω τον Πόνσε είτε ως μεταγραφή είτε ως δανεικό.

Στην ΑΕΚ σύμφωνα με την Sportime έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους στον Αργεντινό επιθετικό, ο οποίος ξέρει πως πρέπει να δεχθεί γενναία μείωση απολαβών από τα 1.2 εκατ. ευρώ που έχει λαμβάνειν στη Ρόμα καθώς η οικονομική πολιτική που εφαρμόζει ο Μελισσανίδης είναι σφιχτή και απαρέγκλιτη. Βέβαια ακόμα και να πει το «ναι» ο ποδοσφαιριστής, η ΑΕΚ θα πρέπει να τα βρει και με τη Ρόμα για το ποσό αγοράς του ποδοσφαιριστή με τα… κουκιά να είναι και εδώ μετρημένα, ενώ δεν αποκλείεται μια ακόμα προσπάθεια για να αποκτηθεί εκ νέου δανεικός ο ποδοσφαιριστής εφόσον οι τζιαλορόσι αποφασίσουν να του ανανεώσουν το συμβόλαιο που λήγει το 2020.

Πάντως πρόκειται για μια περίπτωση που οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ της ΑΕΚ. Για πολλούς λόγους. Και λόγω των οικονομικών και γιατί ο Πόνσε δεδομένα θα έχει να επεξεργαστεί και άλλες προτάσεις έπειτα από τη σεζόν που έκανε. Και δεν αποκλείεται η Ρόμα να τον διατηρήσει στις τάξεις της. Γι’ αυτό και ο Καρντόσο κοιτάζει άλλες περιπτώσεις από διάφορες χώρες προκειμένου να καταφέρει να βρει αυτό που πραγματικά ψάχνει στην επίθεση της ομάδας. Η ΑΕΚ θέλει ενίσχυση στη συγκεκριμένη θέση και πιθανότατα να αποκτήσει δύο ποδοσφαιριστές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments