Διεθνή

SPD: Παραιτήθηκε από την προεδρία του κόμματος η Αντρέα Νάλες

SPD: Παραιτήθηκε από την προεδρία του κόμματος η Αντρέα Νάλες
Ραγδαίες οι εξελίξεις στο SPD, με την Αντρέα Νάλες να ανακοινώνει την παραίτησή της από την ηγεσία του κόμματος.

Ισχυρούς “τριγμούς” προκάλεσε εντός του SPD η επίδοση του στις Ευρωεκλογές 2019. Οι εξελίξεις, οδήγησαν την Αντρέα Νάλες στο να δηλώσει την παραίτησή της. Σύμφωνα με αναλυτές, η απόφαση της απερχόμενης, πλέον, προέδρου του SPD σχετίζεται άμεσα με τα αποτελέσματα του κόμματος στις Ευρωεκλογές της περασμένης εβδομάδας. Η χαμηλή επίδοση του κόμματος προκάλεσε έντονες εσωκομματικές επικρίσεις, ενώ ακολούθησαν τεταμένες διαβουλεύσεις για την παραμονή του κόμματος στην κυβέρνηση συμμαχίας με την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

Στη δήλωσή της η Αντρέα Νάλες αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «δεν χαίρω πλέον της αναγκαίας στήριξης για να ασκώ τα καθήκοντά μου». Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η Νάλες θα ανακοινώσει την αποχώρησή της από τη Δευτέρα από την προεδρία του κόμματος. Την Τρίτη θα φύγει και από την προεδρία της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD.

Ευρωεκλογές 2019: Τα ποσοστά του SPD και της παράταξης της Μέρκελ

Η κεντροδεξιά παράταξη της καγκελαρίου, Άγγελα Μέρκελ (CDU-CSU) εξασφάλισε 28,6%, το οποίο είναι το χαμηλότερο ποσοστό στην ιστορία της, μολονότι παρέμεινε πρώτο κόμμα στην Γερμανία. Την ίδια ώρα ο εταίρος της στον κυβερνητικό συνασπισμό, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), υπέστησαν πραγματική πανωλεθρία, εξασφαλίζοντας ποσοστό 15,3%, με τους Πράσινους να τους ξεπερνούν και να καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση με ποσοστό 20,9%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments