Άποψη

Πώς τα γεράκια Βρυξελλών και Αθηνών ενισχύουν τον Τσίπρα και υπονομεύουν τον Μητσοτάκη

Πώς τα γεράκια Βρυξελλών και Αθηνών ενισχύουν τον Τσίπρα και υπονομεύουν τον Μητσοτάκη
Ο Θανάσης Λυρτσογιάννης γράφει στο blog του στο pagenews.gr για τους ιέρακες των Βρυξελλών αλλά και τους εγχώριους ιερουργούς που με τις δηλώσεις τους ενισχύουν τον Αλέξη Τσίπρα και υπονομεύουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το γεράκια των Βρυξελλών, οι τοκογλύφοι που με το ΔΝΤ κατέστρεψαν τη χώρα, το ιερατείο του νεοφιλελευθερισμού ζητάει και τα ρέστα. Δεν μας αφήνει να πάρουμε μία ανάσα. Ζητούν πίσω, οι άθλιοι, τη 13η σύνταξη (ή επίδομα, ή όπως αλλιώς θέλετε πέστε τη), γιατί -λένε- έχει μεγάλο κόστος για τον προϋπολογισμό, γιατί κοστίζει δημοσιονομικά και γιατί κινδυνεύει με εκτροχιασμό δημοσιονομικό η χώρα.

Από κοντά και τα αντικυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, όπως εφημερίδες, ιστότοποι και λοιποί σωματοφύλακες του νεοφιλελευθερισμού στη χώρα μας. Όμως, αυτοί οι ανόητοι (ναι ανόητοι και θα δείτε γιατί) στη βιασύνη τους δεν καταλαβαίνουν ότι αντί να χτυπήσουν την Κυβέρνηση, τον Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ, κατά βάθος τους ενισχύουν.

Τι λένε οι εκ Βρυξελλών ιέρακες του νεοφιλελευθερισμού και οι εγχώριοι ιερουργοί; Ότι η κυβέρνηση αφήνει καμμένη γη (για Ιμπραήμ μιλάει κάποιο έντυπο). Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει μέτρα για να διορθώσει την πορεία, να βρει έσοδα ή να περικόψει δαπάνες. Τόσο απλά. Ας προχωρήσουμε λίγο περισσότερο τον συλλογισμό. Τι σημαίνουν για κάθε νοήμονα πολίτη οι αναφορές αυτές; Σημαίνουν και αυτό είναι το ένα ενδεχόμενο, να ακυρωθούν τα μέτρα για τους συνταξιούχους και τους φόρους που εξήγγειλε ο Τσίπρας. Το άλλο ενδεχόμενο είναι να ληφθούν άλλα μέτρα εισπρακτικά ή περικοπών. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει.

Τι λέει ο Τσίπρας; Ότι τα μέτρα είναι μόνιμα και με κυβέρνηση δική του δεν κινδυνεύουν. Τι λέει για τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ; Ότι θα ακυρώσει τα μέτρα και κάνει αναφορές σε δηλώσεις Βρούτση, Ξαφά, Στουρνάρα.

Συμπέρασμα: Τι κάνουν οι νεοφελελεύθεροι των Βρυξελλών και της Αθήνας με τη στάση τους; Δίνουν επιχειρήματα στον Τσίπρα και στο ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνουν νερό στο μύλο τους και τους ωθούν να εντείνουν την καμπάνια ότι με τη ΝΔ κινδυνεύουν συντάξεις και φοροαπαλλαγές. Καλύτερο δώρο από αυτό δεν θα περίμενε ο Αλέξης Τσίπρας, ασχέτως αν δεν το κατάλαβε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και το υπουργείο Οικονομικών, αντί να επιχειρηματολογήσει τονίζοντας ότι είναι πολιτική της κυβέρνησης η ενίσχυση αυτών των πολιτών, επιχειρηματολογεί θεσμικά τονίζοντας ότι δεν θίγονται οι δημοσιονομικοί στόχοι.

Κυριάκο μάζεψέ τους και αυτούς, σήμανε σιωπητήριο, γιατί χωρίς να το καταλαβαίνουν σε υπονομεύουν…


Διαβάστε όλα τα άρθρα του Θανάση Λυρτσογιάννη, εδώ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments