Αθλητισμός

Ναδάλ: Άνετη νίκη κόντρα στον Φέντερερ και πρόκριση στον τελικό (vids)

Ναδάλ: Άνετη νίκη κόντρα στον Φέντερερ και πρόκριση στον τελικό (vids)
Ο Ράφαελ Ναδάς έκανε «φύλλο και φτερό» τον Ρότζερ Φέντερερ και με μία πολύ άνετη νίκη (3-0 σετ) πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Roland Garros.

Ο Ράφαελ Ναδάλ με μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του στη φετινή σεζόν, μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο το ντέρμπι με τον Ρότζερ Φέντερερ και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Roland Garros. Ο Ισπανός τενίστας έκανε «φύλλο και φτερό» τον αιώνιο αντίπαλό του και με 3-0 σετ (6-3, 6-4, 6-2) πήρε το εισιτήριο για τον τελικό, όπου την ερχόμενη Κυριακή (9/6) θα διεκδικήσει το τρίτο σερί και συνολικά 12ο τρόπαιό του στο Παρίσι!

Ο Βασιλιάς του χώματος ανάγκασε για μια ακόμα φορά τον Φέντερερ να υποκλιθεί μπροστά του και χάρισε απλόχερα πλούσιο θέαμα σε όσους βρέθηκαν στο Philippe-Chatrier, αλλά και σε όσους παρακολούθησαν το FEDAL από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες. Μια ακόμα μαγική παράσταση από τον Ράφαελ Ναδάλ, που απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι είναι ανίκητος στο χώμα και δη στο Roland Garros. Ο Ισπανός τενίστας στην καριέρα του έχει δώσει συνολικά 94 ματς στη γαλλική πρωτεύουσα και έχει κερδίσει τα 92!

Οι μοναδικοί που έχουν κερδίσει τον Ναδάλ στο Παρίσι είναι ο Ρόμπιν Σόντερλινγκ το 2009 και ο Νόβακ Τζόκοβιτς το 2015. Απέναντι στον Ρότζερ Φέντερερ στο Roland Garros είχε 5 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, ενώ σήμερα διεύρυνε το απόλυτο, κάνοντας το 6 στα 6. Παράλληλα, αυτή ήταν η 14η νίκη του Ράφα απέναντι στον Φέντερερ σε 16 ματς που έχουν δώσει οι δύο GOAT στο χώμα, με τον Ισπανό να έχει δημιουργήσει μια δυναστεία!

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτός θα είναι ο 26ος τελικό σε Γκραντ Σλαμ διοργάνωση για τον Ναδάλ. Ο Ισπανός μάλιστα έχει εντυπωσιακό ποσοστό, καθώς από τους 25 τελικούς που έχει δώσει έχει κερδίσει τους 17. Οι 11 μάλιστα όπως προαναφέραμε είναι στο Παρίσι! Ο Ματαντόρ πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του, ο οποίος θα προκύψει από τον αγώνα του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Ντομινίκ Τιεμ. Ένα ματς που αναμένεται να είναι απολαυστικό, με τους δύο τενίστες να αποδίδουν εξαιρετικό τένις.

Πήρε κεφάλι από την αρχή

Ο Ράφαελ Ναδάλ, λόγω των καιρικών συνθηκών και του δυνατού αέρα, δυσκολεύτηκε στο πρώτο σέρβις γκέιμ του και χρειάστηκε να σώσει ένα μπρέικ πόιντ, προτού κάνει το 1-0. Αφού ξεπέρασε το αρχικό μούδιασμα, ο Ράφα έκανε με το… καλημέρα μπρέικ. Το 2-0 έγινε 3-0 με μαθηματική… ακρίβεια, με τον Ρότζερ ωστόσο να απαντάει με το ίδιο νόμισμα για το 3-2.

Ο Ματαντόρ, όμως, ήταν αποφασισμένος να καθαρίσει από νωρίς την μπουγάδα και ήταν ολοφάνερο στο κορτ ότι δεν είχε όρεξη για… αστεία. Με νέο μπρέικ έκανε το 4-2 και λίγο αργότερα το 5-2, με το πρώτο σετ να ολοκληρώνεται με τον Ράφα στο 6-3.

Προσπάθησε ο Ρότζερ, αλλά…

Στο δεύτερο σετ ο Φέντερερ μπήκε καλύτερα και προηγήθηκε με 2-0. Ο Ναδάλ όμως πήρε γρήγορα πίσω το μπρέικ και μείωσε σε 2-1, ενώ λίγο αργότερα έκανε το 2-2. Οι δύο τενίστες πήγαιναν χέρι χέρι μέχρι το 4-4, όταν ο Ράφα πέτυχε νέο μπρέικ για το 5-4. Στη συνέχεια σέρβιρε σωστά και με 6-2 έκανε το 2-0 στα σετ, αγκαλιάζοντας την πρόκριση.

Με την ψυχολογία στα ύψη πλέον ο Ισπανός, μπήκε δυνατά στο τρίτο σετ και με δύο μπρέικ έκανε το 5-1. Ο Ρότζερ μείωσε σε 5-2, αλλά όλα είχαν πάρει τον δρόμο τους. Ο Ματαντόρ έκανε το 6-2 και πανηγύρισε μια ακόμα νίκη στη γαλλική πρωτεύουσα. Η αποστολή για τον Ράφα εξετελέσθη και πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του. Όποιος και αν είναι, ωστόσο, είναι ξεκάθαρο ότι ο Ισπανός θα είναι το φαβορί…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments