Ελλάδα

Μετρό: Έρχεται αποκατάσταση του σήματος μέσα στους συρμούς

Μετρό: Έρχεται αποκατάσταση του σήματος μέσα στους συρμούς
Το επόμενο διάστημα αναμένεται να δοθεί τέλος σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα όσων χρησιμοποιούν το μετρό.

«Δε σ’ ακούω, δεν έχω σήμα, είμαι στο Μετρό», ή «Θα σε πάρω σε λίγο μόλις βγω από το Μετρό». Πόσες φορές δεν έχετε ακούσει αυτές τις ατάκες, ή δεν έχετε βρεθεί στη θέση εκείνων που προσπαθούν να συνεννοηθούν δια τηλεφώνου με κάποιον, αλλά αδυνατούν. Πλέον, ευτυχώς για όλους μας, τα πράγματα μπαίνουν στη θέση τους, καθώς επήλθε συμφωνία για βελτίωση του τηλεφωνικού σήματος εντός των συρμών.

Το deal έγινε μεταξύ των εκπροσώπων των τηλεφωνικών εταιρειών και των αντίστοιχων του Αττικό Μετρό. Για την εν λόγω συμφωνία αναφέρθηκε ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ), Γιώργος Στεφανόπουλος κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Infocom Mobile & Connected World, ο οποίος επεσήμανε πάντως ότι η υλοποίηση θα απαιτήσει χρονικό διάστημα που μπορεί να φθάσει τα δύο χρόνια.

Σύμφωνα με τον κ. Στεφανόπουλο, οι πάροχοι κινητών επικοινωνιών, σε συνεργασία με την Αττικό Μετρό, ξεκινούν τον σχεδιασμό για την ανάπτυξη των υποδομών που θα επιτρέψουν πλήρη κάλυψη με δίκτυα νέας γενιάς υψηλών ταχυτήτων στους συρμούς και τις εγκαταστάσεις του υφιστάμενου δικτύου της Αττικό Μετρό καθώς και στους νέους σταθμούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αναβάθμιση των υπηρεσιών της Αττικό Μετρό, κατά τα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, τη σημαντική βελτίωση της εμπειρίας των επιβατών αλλά και τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments