Διεθνή

Συρία: Νεκρός ο πρώην τερματοφύλακας της Εθνικής που είχε γίνει τζιχαντιστής

Συρία: Νεκρός ο πρώην τερματοφύλακας της Εθνικής που είχε γίνει τζιχαντιστής
Νεκρός βρέθηκε ο πρώην τερματοφύλακας της Εθνικής Συρίας που είχε γίνει οπλαρχηγός των τζιχαντιστών.

Ο Άμπντελ Μπασίτ Σαρούτ αποτελούσε για πολλά χρόνια τον τερματοφύλακα της Εθνικής Συρίας. Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής άφησε στην άκρη τον αθλητισμό και προσχώρησε στη συριακή τζιχαντιστική οργάνωση Τζαΐς Αλ Ίζα. Ο Σαρούντ είχε την φήμη του εφτάψυχου καθώς είχε γλυτώσει από τουλάχιστον τέσσερις απόπειρες δολοφονίας εναντίον του.

Σύμφωνα με μιντιακούς ακτιβιστές που πρόσκεινται στην ισλαμική συριακή αντιπολίτευση, ο Σαρούτ τραυματίστηκε βαριά τις προηγούμενες ημέρες σε σφοδρές συγκρούσεις με τον συριακό στρατό στη βορειοδυτική Συρία. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το Σάββατο (8/6) υπέκυψε στα τραύματα του.

Από ποδοσφαιριστής…Τζιχαντιστής

Ο Σαρούντ ήταν μεταξύ αυτών που ηγήθηκαν στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Συρία στην πόλη καταγωγής του, τη Χομς, στο ξέσπασμα της συριακής εξέγερσης. Όταν ξεκίνησαν οι ένοπλες συγκρούσεις, εντάχθηκε αρχικά στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό και πολέμησε στη μάχη της Χομς. Τα τελευταία χρόνια ήταν ένας από τους οπλαρχηγούς της οργάνωσης Τζαΐς Αλ Ίζα, που αποτελεί συνιστώσα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

Τις τελευταίες εβδομάδες η στρατός της Συρίας με τη βοήθεια της Ρωσίας επιτίθεται στους τζιχαντιστές που κατέχουν εδάφη στη βορειοδυτική Συρία. Οι τρομοκράτες ελέγχουν την επαρχία της Ιντλίμπ και λίγα εδάφη από τις γειτονικές επαρχίες Λαοδίκειας, Χάμα και Χαλεπιού. Η Τουρκία, που τους υποστηρίζει, ασκεί πιέσεις από τη Ρωσία να σταματήσουν αυτές οι επιχειρήσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments